Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United bekräftar fyra försäsongsmatcher i England

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final

Manchester United kommer att spendera försäsongen 2021 i England. Idag bekräftade klubben att fyra träningsmatcher kommer att spelas på engelsk mark innan säsongen 2021/22 drar igång mot Leeds den 14 augusti.

United inleder försäsongen med bortamatcher mot Championshiplagen Derby County och Queens Park Rangers. Vi noterar att Wayne Rooney, Uniteds meste målskytt någonsin, därmed får leda sitt Derby mot sin gamla klubb. Därefter följer två matcher på Old Trafford mot Premier League-motstånd i form av Brentford och Everton.

Operativa chefen (COO) Collette Roche bekräftar att försäsongen har planerats med hänsyn till de rådande reserestriktionerna i världen och för att ge laget den bästa möjliga uppladdningen inför säsongen. Vidare ger de två matcherna på Old Trafford en chans att välkomna supportrar till arenan inför den nya säsongen.

De fyra träningsmatcherna kommer att visas på MUTV.

Försäsongsprogrammet är tämligen utspritt och det finns i teorin möjligheter att slänga in ytterligare någon match. Utgångstipset blir ändå att det bara blir de här fyra matcherna.

Försäsongen:

  • Söndag 18 juli, 14.00: Derby County (B)
  • Lördag 24 juli, 16.00: Queens Park Rangers (B)
  • Onsdag 28 juli, 21.00: Brentford (H)
  • Lördag 7 augusti, 18.00: Everton (H)
Spelschemat i sin helhet

Källa: Manutd.com