Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Transfernytt; Pogba blir kvar i United?; Press och Heath till OS

Återigen blir det ett nyhetssvep präglat av transferrykten. Några större överraskningar bjuds inte på, då det som vanligt handlar mestadels om Jadon Sancho, tätt följt av Raphaël Varane. Vi tittar även till det senaste som sagts kring Paul Pogbas kontraktssituation i Manchester United.

Vidare noterar vi att både Christen Press och Tobin Heath kommer representera USA under sommarens OS-spel.

På Sancho-fronten intet nytt

Eftersom Jadon Sancho är den så kallade elefanten i rummet under sommaren, är det lika bra att stämma av det senaste som rapporterats.

Faktum är dock att det för tillfället verkar stå ganska still.

Enligt Jan Åge Fjørtoft är den senaste informationen från Borussia Dortmund att det inte finns några nya uppgifter och att United inte ska ha visat någon aktivitet sedan det första budet inkom.

Norrmannen skriver att finansiering ska vara det som gör att skon klämmer för Uniteds del, något som gör att Bundesliga-klubben kan börja tveka kring huruvida en affär kommer bli av.

Varane söker ny utmaning

Så, om det råder frågetecken runt Sancho, då ska vi kanske inte räkna med att det blir en dubbelräd av United där man också plockar in Raphaël Varane. Igår rapporterade vi emellertid att United faktiskt kikar på bägge spelarna. Och det är klart att det frestar när en spelare av Varanes kaliber proklamerar att han är sugen på en ny utmaning i karriären.

Enligt The Athletic är det nämligen tongången som råder. Real Madrid ska redan vara inställda på att fransmannen lämnar klubben, detta efter att spelarens entourage uppges ha meddelat ledningen i den spanska huvudstadsklubben att Varane inte ser sin framtid där.

Tidningen skriver även att United lär vara medvetna om att det kan pågå ett ”fulspel”, där klubben då används för att trissa upp övergångs- och lönesumma. Varanes intention att lämna Real Madrid tycks dock vara ”genuint”, som tidningen beskriver det som.

Även lag som Chelsea och Manchester City sägs vara intresserade av 28-åringen men United tros leda racet.

Prislappen det viskas om är omkring £40-45 miljoner.

United uppges vilja behålla Pogba

Något det inte pratas om på ett tag är Paul Pogbas vara eller icke vara i United. Det pratades för ett par veckor sedan om att fransmannen kan bli kvar i klubben och att han inte skulle vara främmande för ett nytt kontrakt.

Och om vi ska tro Fabrizio Romano verkar det som att Pogbas framtid är i Manchester.

United diskuterar inte med någon annan klubb om spelaren, trots en prislapp på ”endast” €50 miljoner och ett år kvar på kontraktet. Det är dock en summa United inte ställer sig positiva till, skriver Romano.

Om någon kontraktsförhandling pågår, uppges den inte vara långt gången i sådana fall. Uniteds avsikt rapporteras vara att behålla 28-åringen.

Norska närmar sig

Mer silly men den här gången vänder vi oss till damlaget.

United har tidigare visat intresse för Vilde Bøe Risa men inte fått till någon affär. Nu skriver dock The Times-journalisten Molly Hudson att den norska mittfältaren kan vara på ingång.

Den snart 26-åriga Bøe Risa har hållit till i IL Sandviken i den norska högstaligan men lämnade klubben tidigare i veckan och uppges drömma om en flytt till just United. Detta trots att laget missade Champions League och att Casey Stoney lämnat klubben.

Press och Heath till OS

Avslutningsvis kan vi meddela att Uniteds bägge världsstjärnor Christen Press och Tobin Heath kommer representera USA under sommarens OS-spel i Japan.

Detta blir Press andra olympiska mästerskap, medan Heath gör sitt fjärde.