Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Officiellt: Johan Guadagno flyttar till FC Köpenhamn

Den svenska målvakten Johan Guadagno lämnar Manchester United, detta bekräftar klubben på onsdagen. Guadagno har signerat ett treårskontrakt med danska FC Köpenhamn.

Övergången gäller under förutsättning att den godkänns internationellt, men det torde vara en formalitet.

Sommaren 2019 kom Guadagno till United från Brommapojkarna. Under debutsäsongen i United fick Guadagno ingen speltid alls i juniorlaget. Säsongen som nyligen avslutades delade han på målvaktssysslan med Radek Vítek och Dermot Mee. Totalt gjorde Guadagno nio matcher för Uniteds juniorlag.

Guadagno har varit på provträning hos FCK en tid. Nu kommer han till den danska storklubben för att stå på tillväxt. Baserat på informationen som FCK själva bjuder på så kommer Guadagno vara en av tre målvakter i a-lagstruppen, där svenske Karl-Johan Johnsson är förstaval före norrmannen Sten Grytebust.

Vi önskar Johan Guadagno lycka till i framtiden!