Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Får Sancho sällskap av fler stjärnor?; United behåller Juan Mata; Rörelse även på damsidan

Bekräftelsen av Jadon Sancho till United överskuggar förstås alla andra nyheter en dag som denna. Men det finns också en del annat att rapportera. Nedan finns några ord om andra storstjärnor som också tidigare har ryktats vara på väg in till Manchester. Även på damsidan ser vi rörelse med spelare på väg in och ut. 

Får Sancho sällskap av fler stjärnor?

Som vi löpande rapporterat igår och idag har Jadon Sancho blivit klar för United. Dortmund och United har också officiellt bekräftat affären och nu väntar vi signering och läkarundersökning efter EM.

Även flera andra tidigare rykten finns på tapeten igen,  men några särskilt övertygande uppgifter är det kanske inte. Det gäller Declan Rice som visar stabil form i EM och den franske mittbacken Raphael Varane. Går dessa värvningar i lås är det förstås mer än stort och det är nog inte så troligt.  Norske Fredrik A. Filtvedt rapporterar om Uniteds optimism angående Varane.

Miguel Delaney, The independent, använder ord som ”intensiva samtal” och att United vill smida medan järnet är varmt.

Även Paris är dock ute efter Varane som det verkar. Sky sports Dharmesh Sheth är försiktig med orden vad gäller Varanes nästa adress.

Declan Rice har det varit lite mer tyst om men rykten har förekommit om en flytt till till United eller Chelsea. Kanske skulle denna värvning t.o.m. överträffa Sancho om den blir verklighet. Vem drömmer inte om en defensiv jätte såhär inför nästa säsong. Telegraphs uppgifter om att Rice har tackat nej till West Hams vidare erbjudanden ska såklart inte tas som intäkt för att Rice är på väg bort, men det håller uppe intresset för oss alla…

United behåller Juan Mata

Uppgifter gör gällande att Juan Mata blir kvar i United även nästa säsong. Informationen ger upphov till både ris och ros i kommentarerna efteråt. Det återstår att se om och vilka av våra trotjänare som blir kvar nästa säsong. Bredvid Mata finns osäkra kort som Matic, De Gea, Lingard…

Rörelse även på damsidan

Även i damtruppen händer det saker. Rapporter kommer från journalisten Kathryn Batte (MailOnline Sport) att anfallaren  Lauren James är allt närmare Chelsea medan Martha Thomas från West Ham ryktas vara på väg in. Den senare affären tros bli klar under helgen. Lite kuriosa är att Lauren James är yngre syster till Chelseas Reece James.

Annat i korthet

Vi kan rapportera att Premier League är satta under press att tillåta fem byten nästa säsong. I kölvattnet av pandemin och efter ett tufft spelschema för många klubbar, önskar sannolikt de flesta att det blir tillåtet med fler än tre byten.  Vidare rapporter lär komma.  Under tiden får flera av Uniteds mest framträdande spelare välförtjänst vila medan Shaw, Maguire, Rashford och kanske De Gea har matcher kvar.

Vi har till sist glädjen att meddelat att kombattanterna Tottenham nu hittat en ordinarie ersättare till José Mourinho. Den 47-årige portugisen Nuno Herlander Simões Espírito Santo är Spurs nye tränare. Han kommer senast från Wolverhampton där han gjort det riktigt bra.