Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Nytt kontrakt för Lee Grant

Det har varit en händelserik fredag för Manchester United. Först meddelades att Juan Mata har skrivit på för ett år till i klubben. Sedan följde nyheten att Tom Heaton har signerat för klubben. Därefter kom beskedet att Reece Devine går till St Johnstone på lån (mer om det i en egen artikel inom kort). Men vi var inte nöjda där. Slutligen bekräftas att Lee Grant har skrivit på för en säsong till i Manchester United.

Det var sommaren 2018 som Grant signerade för United. Då värvades målvakten från Stoke City. Under tiden i klubben har han nästan uteslutande varit tredjemålvakt. På tre säsonger i klubben har han bara spelat två matcher, en från start (Astana 2019) och ett inhopp (Derby 2018). Han har varit oanvänd avbytare vid 48 tillfällen.

Grants roll handlar snarare om vad han bidrar med utanför planen.

Lee Grant säger:

Jag var alltid väldigt hoppfull att jag skulle kunna förlänga med ett år till och tack och lov har klubben låtit mig göra det. Jag ser verkligen fram emot utmaningen att stötta laget, hålla mig igång och motivera dem runt mig i ett år till.

Jag tycker att det är enormt att känna sig värdefull och trivas med sin roll, oavsett vilket jobb du har. Och jag är givetvis lycklig som har möjligheten att göra det i en sådan underbar klubb. Jag ser verkligen fram emot ett år till med grabbarna.

Vem som än har handskarna är det upp till de andra grabbarna att verkligen pusha och säkerställa att vi, som ett lag, kan göra bästa möjliga resultat. Oavsett om det är David, Dean eller jag själv så kommer vi alla att pusha för att spela och vara alerta och reda att stötta den som spelar.

Att Grant förlänger med United samtidigt som Tom Heaton ansluter till klubben öppnar verkligen för spekulation inför den kommande säsongen. Förutom Grant och Heaton har United även David de Gea och Dean Henderson under kontrakt. Det finns ingen anledning för en klubb att ha fyra a-lagsmålvakter och ingen av spelarna är i ett skede av karriären där ett lån är rimligt. Således finns det anledning att misstänka att antingen De Gea eller Henderson kommer att lämna klubben, något som till exempel James Ducker på Telegraph spekulerar om.

Vi gratulerar Lee Grant till det nya kontraktet!