Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Tom Heaton återvänder till Manchester United

Manchester United bekräftar att Tom Heaton har signerat för klubben. Därmed återvänder målvakten till klubben där karriären en gång startade.

Heaton, 35 år gammal, ansluter till United på fri transfer. Han har signerat ett tvåårskontrakt med option för ytterligare ett år.

Det var 2002 som Heaton signerade ett lärlingskontrakt för United. Då hade han redan varit i klubben i några år och han hade spelat för U17-laget i två säsonger. Den gången skulle han stanna i United till 2010. Någon debut i a-laget blev det aldrig men han fick speltid i träningsmatcher och han var även oanvänd avbytare vid 18 tillfällen. Totalt gjorde han 73 matcher för reservlaget och 60 för juniorlaget (U17, U18 och U19).

Under tiden i United var Heaton utlånad till Swindon, Royal Antwerp, Cardiff, QPR, Rochdale och Wycombe. När han lämnade United skrev han på för Cardiff och karriären fortsatte sedan i Bristol City och Burnley. Närmast kommer Heaton från Aston Villa. Han hjälpte Burnley att bli uppflyttade till Premier League vid två tillfällen och 2016 utsågs han till bästa målvakt i Championship.

Heaton har också tre landskamper för England på meritlistan och han har även spelat för Englands U16, U17, U18, U19 och U21.

Tom Heaton säger:

Att få möjligheten att komma tillbaka efter att ha spenderat 13 år här som pojke är en otrolig känsla för mig och jag är väldigt, väldigt uppspelt över att få komma igång.

Jag ser det som en fantastisk möjlighet då jag känner att jag har massor att erbjuda och jag har suget mellan mina tänder.

Jag ser fram emot att starta i full fart. Jag känner mig i fantastisk form och jag ser fram emot att komma in för att konkurrera med de andra målvakterna.

Välkommen tillbaka till Manchester United, Tom Heaton!