Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

EM-kollen: Halva Uniteds backlinje tog England vidare

Kvartsfinalerna i sommarens EM är nu färdigspelade och vi konstaterar att vi har fyr… nej, fem Unitedspelare kvar i turneringen. Ja, det har ju faktiskt adderats en lirare till Uniteds trupp i form av Jadon Sancho, som också startade när England tog emot Ukraina. Det var dock inte nyförvärvet som glänste mest nere i Rom, utan i stället var det delar av Uniteds backlinje som stod i rampljuset. 

Shaw och Maguire tog England vidare

Sista matchen ut under kvartsfinalerna var England mot Ukraina under lördagskvällen, ett möte som i en bättre värld hade innehållit Sverige, men men…

England tog ledningen efter knappa fem minuter genom Harry Kane och redan då var Ukraina ett utcheckat lag. Resultatet stod sig halvleken ut och inte mycket tydde på att det skulle bli en mer sprakande tillställning… om det inte vore för halva Uniteds backlinje.

Andra halvlek hade knappt hunnit börja innan England fick frispark, vilken Luke Shaw (som tydligen inte ska slå fasta situationer, enligt en trött portugis)svingade in och prickade Harry Maguires skalle.

Den 25-årige vänsterbacken var inte färdig efter det. Bara ett par minuter senare var det dags att spela fram till ännu ett mål, efter att han kommit runt på vänsterkanten. Den här gången till Kane, som satte sitt andra.

Englands fjärde och sista mål snickrades ihop via en hörna, men vilka som var inblandande behöver vi inte gå in djupare på.

En vi däremot inte har gått in på är Jadon Sancho. Uniteds nyförvärv spelade från start i en höger ytterposition och gjorde så hela matchen. På det stora hela en helt okej insats av 21-åringen, där han emellanåt visade glimtar av hur mycket fotboll det bor i honom. Återstår att se om Gareth Southgate spelar vidare med Sancho i semifinalen eller om han fortsatt kommer ha svårt att bestämma sig.

Naturligtvis missade vi inte heller att Marcus Rashford byttes in i mitten av andra halvlek. United-stjärnan ersatte Raheem Sterling men lyckades inte sätta någon prägel på matchen, som då redan var avgjord.

4-0 blev alltså slutresultatet och i semifinalen hemma på Wembley väntar nu Danmark på onsdag.

Återigen dramatiskt för Spanien

Spanien är kanske det lag vi har minst bevakning på under mästerskapet, inte för att vi endast har en Unitedrepresentant därifrån, utan på grund av att David De Gea inte har gjort en minut under Luis Enriques ledning detta mästerskap.

United-målvakten satt än en gång på bänken och fick se matchen gå till både förlängning och straffar efter 1-1 under ordinarie tid. Väl i straffläggningen fick De Gea också se sin konkurrent nypa två straffar och hjälpa sitt land till semifinal, där man nu ställs mot Italien på tisdag nästa vecka.

Övriga resultat

Tjeckien – Danmark 1-2

Belgien – Italien 1-2