Fred hyllas i Copa América; Maguire om Sancho; Unitedspelare till OS

Lördagens svep innehåller som sig bör ytterligare några rader om vårt senaste nyförvärv Jadon Sancho. Denna gång är det Maguire som uttalar sig. Vidare kan vi bland annat rapportera att Eric Bailly och Amad Diallo kommer att spela i OS för Elfenbenkusten, och att Fred varit med och tagit Brasilien till semifinal i Copa América. Därutöver några andra korta nyheter. 

Fred vidare i Copa América

Fred har varit med och tagit Brasilien till semifinal i Copa América efter vinst över Chile med 1-0. I semi väntar Peru som slog ut Paraguay på straffar. Efter frånvaro från landslaget sedan 2018 får Fred nu alltmer speltid, förbundskapten Tites förtroende för honom är uppenbarligen stort.

Fred hyllas som mycket nyttig för Brasilien och debatten är åter igång om hur bra Fred egentligen är. Unitedfans är generellt delade som vi alla vet. Lite färsk statistik över Freds minuter i Copa América kommer här från Statsman Dave. Alla får bedöma själva.

Maguire om Sancho

Efter det blivit klart med Jadon Sancho ser vi nu allt fler uttalanden om honom från personer inom United. Henry Winter, (chefsskribent på the Times) återger Maguires ord på twitter. Det framgår att Maguire beskriver den offensive yttern som en extrem talang och härlig kille som definitivt kommer att ha en fin karriär i United. Vi hoppas alla att så blir fallet.

Unitedspelare till OS

Uniteds båda ivorianska spelare, Amad Diallo och Eric Bailly, återfinns i Elfenbenskustens OS-trupp till sommaren. Det blir spännande att se hur långt Elfbenbenskusten kan gå i OS. Det är ett lag som då och då gjort fina mästerskap, inte minst i afrikanska mästerskapen som de vann 2015. Många minns Sven-Göran Eriksson sejour i landet och även Didier Drogbas storhetstid.

Även på Uniteds officiella hemsida uppmärksammas nyheten om stundande OS.

Övrigt i korthet

Övriga nyheter gör bland annat gällande att United kommer att göra sig av med antingen Dean Hendersson eller David de Gea till nästa säsong. Målvaktsfrågan brukar vara het i United och även här går meningarna isär vem som är nummer 1 och vem som är framtiden. Många tror att Dean Hendersson kommer att ta över men ännu är inget säkert. Tom Heatons återkomst till United kan också vara en liten pusselbit i ryktena om att en av de båda försvinner inför kommande säsong.

Apropå målvakter så har unge Jacob Carney skrivit på för Sunderland efter att United inte förnyade hans kontrakt tidigare. Vi önskar honom lagom lycka till.

Inga nyheter ännu vad gäller tränare till damsidan.

För att också avsluta med Sancho så rapporterar Telegraph football att han troligen startar i kvällen match mot Ukraina. Det räckte kanske med en återkomst till PL för att Southgate spelar honom från start, eller beror det månne på motståndet…


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS