Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

EM-kollen: Italien och England till final

EM-slutspelet börjar gå mot sitt slut och efter onsdagens match har vi nu två finalklara lag i form av Italien och England. Därmed har fyra Unitedspelare chans att knipa guldet. 

Drama när England tog sig till final

Kvällens möte mellan England och Danmark liknade det vi fick se under gårdagens semifinal men med betydligt mindre kvalitet, ska ändå sägas.

Danmark tog ledningen via en vacker frispark i första halvlek men kvitteringen skulle inte dröja länge. Vid det tillfället var det också en dansk som stod för målet, men Simon Kjaer gjorde så i fel målet.

Uniteds representanter under kvällen var i vanlig ordning Luke Shaw och Harry Maguire, där bägge stod för fina insatser.

Shaw kom ofta och bra runt längs vänsterkanten och hade ett flertal farliga inspel.

För Maguires del var det framför allt huvudspelet som stack ut samt hans fysiska närvaro. Bakåt hade han, och även Shaw, en relativt lugn afton. Danmark stack upp på ett par omställningar men saknade allt som oftast kvaliteten.

1-1 stod sig sedan matchen ut och gick, precis som gårdagens match, till förlängning. Väl där fick engelsmännen en omdiskuterad straff, som efter VAR-konsultation också stod sig. Kasper Schmeichel räddade visserligen men returen slogs in i mål av Harry Kane.

För våra andra Unitedlirare i form av Marcus Rashford och Jadon Sancho blev det bänk hela matchen.

Resultatet innebär nu att Italien och England möts i final på söndag.

Italien vidare efter straffdrama

Med tanke på att David De Gea fortfarande inte gjort en enda minut under mästerskapet blir det av förklarliga skäl inte lika spännande att uppmärksamma vad som händer i det spanska lägret.

Det vi däremot kan slå fast är att Italienarna var vassare när det väl gällde. Matchen slutade 1-1 efter full tid och då inga mål gjordes under förlängningen fick straffar fälla avgörandet.

Trots två inledande straffmissar får Alvaro Morata ses som syndabocken för spansk del, då anfallaren brände och Italiens Jorginho satte den efterföljande avgörande straffen.

De Geas EM kan vi därmed sammanfatta som en riktig besvikelse, även om många, troligtvis också han själv, nog var inställda på dåligt med speltid.