Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Tahith Chong utlånad till Birmingham City

Manchester Uniteds nederländska ytterforward Tahith Chong kommer att representera Birmingham City under säsongen 2021/22. Idag bekräftade United att Chong går till Birmingham på ett säsongslångt lån.

Vi kan emellertid tänkas få se Chong spela fotboll för United i sommar ändå. Han kommer nämligen vara kvar i klubben under inledningen av försäsongen, för att sedan ansluta till Birmingham. Då åtskilliga spelare efter EM och Copa América kommer att ansluta sent till försäsongsträningen är det möjligt att Chong får speltid i träningsmatcherna mot Derby (18 juli) och QPR (24 juli).

Chong, som har spelat 16 matcher för United, hade två lånesejourer förra säsongen. Först var han i tyska Werder Bremen och sedan i belgiska Club Brugge.

Om Chong ska ha en framtid i United krävs det nog att han gör succé i Birmingham. Annars handlar det för honom nu snarare om att visa upp sig för inför ett permanent klubbyte nästa sommar. För Chongs kontrakt med United löper ut efter den här säsongen, även om klubben förstås har ett optionsår. Skulle det ha varit så att United verkligen trodde på Chong som en Unitedspelare i framtiden hade han näppeligen blivit utlånad utan att först ha signerat ett nytt kontrakt.

Oaktat önskar vi Tahith Chong lycka till i Birmingham City!