Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Turbulens i damlaget; Solskjaer om sommarens business; Ny klubb för Puigmal

Helgens första nyhetssvep är här och vi börjar med att spinna vidare på gårdagens rubriker gällande styrelsemötet i damlaget. Vidare får vi även uttalanden från Ole Gunnar Solskjaer, bland annat om målvaktsvärvningen av Tom Heaton och Juan Matas kontraktsförlängning.

Dessutom har den före detta reservlagsspelaren Arnau Puigmal gjort klart med en ny klubb.

Turbulens i damlaget

Under gårdagen rapporterade vi om att ett styrelsemöte hållits i damlaget för att reda ut tränarfrågan, detta till följd av att Casey Stoney lämnade klubben efter säsongen.

Idag kommer nya uppgifter från Adam Crafton på The Athletic som gör gällande att läget förefaller vara tämligen turbulent innanför väggarna i Uniteds damlag.

Via sin Twitter gör Crafton en lång utläggning och skriver bland annat att flera spelare hotar med strejk efter allt som försiggått.

Stoney riktade missnöje mot skötseln av klubben och dess faciliteter tidigare under våren och ska ha övervägt att uppsäga sig uppdraget som tränare redan i början av mars månad.

Samarbetet och kommunikationen mellan damlaget och den högre ledningen i klubben verkar minst sagt ha varit bristfällig och med tanke på att Ed Woodward kommer lämna posten som vice verkställande ordförande (dunkel titel, för övrigt) råder nu oklarheter kring huruvida de klagomål Stoney lämnade till honom kommer beaktas.

Att flera av spelarna nu överväger en strejk kommer därför inte som någon större överraskning. Spelare såsom Jess Sigsworth, Jane Ross, och Amy Turner har redan lämnat klubben och lägg därtill de amerikanska stjärnorna Tobin Heath och Christen Press, även om deras exit var ganska väntad.

Vi lär också kunna räkna bort Lauren James vad det lider, då Chelsea är och rycker i 19-åringen. Om det skulle bli verklighet rapporteras det om att det kan bli den dyraste affären för en inhemsk spelare någonsin i Women’s Super League.

Vart allt detta leder återstår att se men klubbens relativt nye direktör John Murtough säger till The Athletic att planerna för damlaget är stora och att man hoppas kunna fortsätta vara pionjärer på damsidan.

Till sist hänvisar Crafton till källor nära United, som menar att en tränare snart kommer att tillsättas.

Solskjaer om sommarens business

West Ham United v Manchester United - Premier League
Juan Mata signerade ett nytt ettårsavtal med Manchester United häromveckan. 

Det var ett tag sedan men nu har vi fått höra några ord från vår norske manager, som bland annat kommenterar Tom Heatons ankomst till klubben och förklarar Juan Matas förlängning med United.

”Han har varit här och känner nu att han kommer hem och sluter cirkeln. Han har haft en väldigt bra karriär och även varit en del av det engelska landslaget.

”För honom, att komma hit till den här utmaningen, tror jag är vad han behöver. Det är ett proffs och en toppenkille att ha runtomkring sig. Det kommer hjälpa de yngre spelarna också.”

Vidare till Matas nya kontrakt menar Solskjaer att det beslutet hade att göra med såväl bredd i truppen som att ha kvar erfarenhet.

”Vi har en ung trupp och det var en aspekt som beaktades.

”Han spelade inte så mycket som han hade hoppats på föregående säsong men han visar alltid en god attityd och sviker aldrig laget eller sig själv.”

Puigmal till Spanien

Till sist noterar vi att Uniteds före detta reservlagsspelare Arnau Puigmal, vars kontrakt med United gick ut den sista juni, nu skrivit på för spanska Almeria.

Klubben huserar i andraligan och slutade på fjärde plats den gångna säsongen.

Puigmal gjorde nio framträdanden i reservlagsligan säsongen 2020/21 och stod för sex mål.