Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Damlaget nära ny tränare; Ole ändrar formation; Varane närmar sig

Fredagens nyhetssvep innehåller nyheter kring damlaget, som ryktas ha en ny tränare klar. Vidare så förväntas Ole Gunnar Solskjaer genomföra en formationsändring, som skulle kunna innebära slutet för ”McFred”. Det kommer också att tas upp en del transfer-rykten kring Raphael Varane, Jesse Lingard, Alex Telles och Axel Tuanzebe.

Damlaget gör klart med ny tränare

Enligt Emma Sanders på BBC så är Manchester United Women nära att göra klart med en ny tränare. Något namn har vi dock inte fått, men som det ser ut så kommer vi få reda på det inom en snar framtid.

Damlagets spelschema 

Vi har nu fått ett satt datum på när spelschemat för Womens Super League kommer att släppas. Enligt Rich Laverty, journalist för The Football Times, så kommer schemat släppas nästa fredag.

Formationsändring?

Enligt ESPN så funderar Ole Gunnar Solskjaer på att göra en formationsändring från en 4-2-3-1-uppställning, till en mer attackerande 4-3-3.

Anledningen till detta är att man vill kunna få in mer attackerande spelare på planen och därför bara spela med en defensiv mittfältare, istället för två. Detta skulle kunna innebära att mittfältsduon ”McFred”, alltså Scott McTominay och Fred, kan komma att splittras.

Den trovärdige James Ducker på The Telegraph bekräftar uppgifterna från ESPN, där han, precis som ESPN skriver att Raphael Varane är en väldigt viktig pusselbit i den eventuella ändringen av formation.

West Ham vill ha Lingard

West Ham vill fortfarande ha Jesse Lingard. Det rapporterar Sky Sports, som skriver att Londonklubben väntar på att se om Lingard har någon framtid hos Manchester United.

Lingard, som var fantastisk för West Ham under sin tid där, är nu tillbaka i träning med United. Där kommer han och Solskjaer att diskutera vad nästa steg är för 28-åringen. Det återstår att se om det handlar om ett nytt kontrakt, eller en försäljning.

Varane närmar sig

Den mycket trovärdiga Mohamed Bouhafsi rapporterade under gårdagen att Raphael Varane och Manchester United är mycket nära en överenskommelse om ett personligt kontrakt. Vidare så skriver han att United också har öppnat förhandlingar med Real Madrid, men att man ännu inte lagt något bud.

Lån inte aktuellt för Telles

Manchester United har inte några planer på att låna ut vänsterbacken Alex Telles. Det rapporterar Fabrizio Romano. Telles har ryktats till Roma som en temporär ersättare till Leonardo Spinazzola, som kommer att vara borta i ungefär ett halvår efter skadan han ådrog sig i EM-kvarten mot Belgien. Detta är för tillfället inte sant och enligt Romano så finns det ingen överenskommelse mellan klubbarna.

Tuanzebe nära utlåning

Enligt Jonathan Shrager så har Manchester United bekräftat sin överenskommelse med Axel Tuanzebe om att låta honom gå ut på lån under den kommande säsongen. Vidare menar Shrager att regelbunden speltid är den enda anledningen till Axels begäran om att få gå ut på lån.