Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Norska fotbollsförbundet: Vilde Bøe Risa klar för Manchester United

Den norska landslagsmittfältaren Vilde Bøe Risa är klar för Manchester United. Det är det norska fotbollsförbundet som bekräftar övergången som genomförd på sin hemsida.

Uppdatering: Förbundet tycks nu ha tagit ner sidan med övergångar, så det kan förmodas att det hela publicerades för tidigt av misstag. Vi utgår ändå från att övergången kommer att bli av.

Bøe Risa, som är 26 år gammal, har gjort 37 landskamper och 2 mål för Norge. Hon är ett bekant namn för den som följer den svenska damfotbollen, då hon spelade för Göteborg FC säsongerna 2019 och 2020.

Det spekulerades i att Bøe Risa skulle skriva på för United redan i vintras men istället signerade hon för norska Sandviken. Hennes kontrakt där avbröts efter gemensam överenskommelse i slutet av juni, för att Bøe Risa skulle kunna signera för en ny klubb.

Skärmdump från norska fotbollsförbundets hemsida.

Den klubben blir alltså Manchester United.

Återstår att se när United väljer att bekräfta övergången. Det kan tänkas att klubben vill ha nästa huvudtränare på plats innan några nyförvärv presenteras.

Vi återkommer förstås med mer information när (för när informationen kommer från ett fotbollsförbund vågar vi utgå från att den är korrekt) United bekräftar övergången.