Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

United förbereder bud på Varane; Uppdatering från damlaget; Upprörda Brentford-fans

I veckans första nyhetssvep finns bland annat att läsa om Raphaël Varane och hans förväntade flytt till Manchester United. Från brittiska tidningar skrivs nu att United planerar ett bud på mittbacken. Vidare får vi en uppdatering kring läget i damlaget och vad som rapporteras om den för tillfället vakanta tränarposten.

I samband med att United tar emot Brentford hemma på Old Trafford nästa vecka har dessutom uppgifter om höga biljettpriser rört upp känslor bland bortalagets supportrar.

United förbereder bud på Varane

Att Raphaël Varane ryktas till Manchester United är inte längre någon hemlighet. Det hela verkar enligt The Guardian nu ha nått en punkt där United är beredda att lägga ett bud på Real Madrids mittback.

28-åringen har bara ett år kvar på kontraktet med den spanska klubben och sägs vara öppen för en ny utmaning i Premier League. Ett nytt kontraktsförslag från Real Madrid uppges visserligen ligga på bordet för Varane att ta ställning till men det lär inte ske förrän den franske landslagsmannen är tillbaka från semester.

Enligt tidningen vill Varane sköta proceduren på ett så snyggt sätt som möjligt och inte sätta sig emot sin nuvarande klubb. Det personliga avtalet med United tycks inte vara några bekymmer, utan det mesta ska enligt uppgifterna hänga på huruvida United och Real Madrid kan komma överens om en övergångssumma.

Sedan tidigare har den spanska huvudstadsklubben släppt Sergio Ramos till Paris Saint-Germain och plockat in David Alaba på fri transfer från Bayern München.

Uppdatering från damlaget

Det råder fortsatt oklarheter i och kring Manchester Uniteds damlag. Casey Stoney har som bekant lämnat klubben och flera spelare därtill.

Att någon ny tränare skulle vara tillsatt finns ännu inga rapporter om men enligt Emma Sanders på BBC verkar det röra på sig.

Ytterligare ett par spelare väntas dessutom lämna klubben men inte förrän den nya tränaren är på plats.

För tillfället leds träningarna av den, under Stoney, assisterande tränaren Martin Ho.

Brentford-fans upprörda

På onsdag nästa tar Manchester United emot Premier League-nykomlingen Brentford hemma på Old Trafford. Matchen är den tredje i ordningen under försäsongen för Uniteds del och även den första på hemmaplan sedan ligamötet med Fulham i maj föregående säsong.

För många lag och dess supportar är det alltid lite speciellt att komma till de största arenorna och se sitt lag möta de största lagen. Men många av Brentford supportar uppges bojkotta ett besök till Old Trafford.

Anledningen? Biljettpriserna.

Bortalagets supportrar har tilldelats ungefär 1 500 biljetter men då priset för en ordinarie biljett uppgår till £30 uppges många skippa en tripp till Manchester. Då ska det också sägas att Uniteds ordinarie biljetter säljs för £10 mindre.