Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Europa League-finalen och hans enormt stora handskar

Sergio Romero har lämnat Manchester United efter sex säsonger. Här går vi igenom redaktionens tankar om målvaktens flytt. 

Sergio Romero har lämnat Manchester United efter sex säsonger. Dina tankar om det?

Mikael Österdahl: Mest att det känns märkligt att han var kontrakterad av klubben förra säsongen utan att göra någonting alls.

Jonathan Gren: Det var väl tid för det med både De Gea och Henderson i klubben, men tycker att man hanterade det extremt dåligt. Tycker att Romero, som bidrog med ganska mycket till klubben förtjänade mer respekt från United.

Elias Hallström: Att jag inte har tänkt på att han varit en del av truppen på sistone riktigt och därför är det svårt att egentligen säga så mycket. Väntat, är väl rätt ord.

Gustav Brinck-Larsen: Att han gjort ett ganska bra jobb, men att vi inte alls kommer sakna honom med tanke på hur vår målvaktsuppsättning ser ut.

Marcus Beijar: Att det förstås sker en säsong för sent. Det var rent ut sagt ovärdigt som han behandlades förra säsongen med tanke på den lojalitet han visat. United borde ha släppt honom ifjol höstas.

United valde även att gå skilda vägar med en annan målvakt i form av Joel Pereira. Dina tankar om att han lämnar klubben?

Mikael Österdahl: Det var tyvärr en självklarhet. Hade en gång i tiden väldigt höga förhoppningar på honom men han blev inte målvakten jag trodde att han skulle bli. Han har inte klarat steget upp till seniorfotbollen men förhoppningsvis kan han få fart på karriären. För talang har han.

Jonathan Gren: Fick aldrig någon riktig chans i A-laget, och var väl kanske inte tillräckligt bra heller så det var väl väntat.

Elias Hallström: Var väl inte heller någon högoddsare precis. En målvakt jag personligen aldrig har haft så höga tankar om, så det känns väl både naturligt och väntat att även han lämnar.

Gustav Brinck-Larsen: Han blev aldrig riktigt det vi hoppades på, och att han får fortsätta på en lägre nivå är helt rimligt.

Marcus Beijar: Det sker ju också för sent, kanske till och med två säsonger för sent. Han har inte övertygat alls under sina utlåningar och det i sig har ju visat att han inte bör ha United som klubbadress. Trist att han inte fick en bättre karriär i klubben, men kvaliteten räckte inte.

Romero stod inte en enda match för United den gångna säsongen och tidigare i somras löpte hans kontrakt ut. Gjorde United rätt som släppte honom?

Mikael Österdahl: Självklart. Det som kan ifrågasättas är att vi inte släppte honom för ett år sedan. Men jag tycker inte att det nödvändigtvis var fel att inte släppa honom överdrivet billigt till en klubb som Everton.

Jonathan Gren: Romero är alldeles för bra för att vara 3:e-målvakt så på grund av det så gjorde man väl rätt. Dock tycker jag att man skulle ha släppt honom tidigare när han ändå inte fick någon speltid.

Elias Hallström: Ja, givetvis. Man gör det ju dock för sent. Det hade ju gått att håvat in ett par miljoner vid en försäljning. Allt utvecklades i stället bara till en soppa.

Gustav Brinck-Larsen: Självklart. Man borde släppt honom redan inför säsongen när det fanns intresse för honom.

Marcus Beijar: Som sagt, man släppte honom en säsong för sent. Helt rätt att låta honom gå förstås, men det sker för sent.

Inför säsongen 2020/21 registrerades inte Romero i Premier League-truppen och det rapporterades om en spricka mellan honom och klubben. Hur går dina tankar gällande Uniteds behandling av Romero?

Mikael Österdahl: Det ter sig märkligt. Att han var i klubben utan att bidra med något var knappast bra för någon. Samtidigt kan jag tycka att det är rätt att inte ge en spelare fri transfer till vilken klubb som helst.

Jonathan Gren: Pinsamt dåligt. Man höll kvar honom i klubben istället för att ge honom en chans att få speltid i en annan klubb. Tycker att en målvakt som var en så pass viktig del i Uniteds EL-vinst förtjänade mer respekt.

Elias Hallström: Inget praktexempel i hur man behandlar sina spelare kanske. Samtidigt hade han ett kontrakt med United och då gäller det ju också att rätta sig efter det. Men i slutändan var det en situation som inte gynnade någon part, tror jag.

Gustav Brinck-Larsen: Halvsnyggt. Samtidigt så stod han under kontrakt och då har United rätt att kräva pengar för honom. En så pass bra målvakt är han att vi inte skulle släppt honom gratis med tid kvar på kontraktet.

Marcus Beijar: Det avhandlade jag också redan, men jag ser den faktiskt som ovärdig. Det fanns exakt noll orsaker till att behålla honom i truppen. Då borde man ha låtit honom gå till den klubb han önskat.

Vilket är ditt bästa minne av Romero i United?

Mikael Österdahl: Det är förstås när vi vann Europa League med Romero i mål. Det och hans enormt stora handskar.

Jonathan Gren: Hela hans Europa League 2016/17, när han bara släppte in fyra mål på tolv matcher.

Elias Hallström: Europa League-finalen får det bli, utan någon direkt motivering faktiskt.

Gustav Brinck-Larsen: Landar i EL-finalen, även om inte han stack ut i den matchen. Men det var gött att han fick göra den säsongen bra och kröna det med att spela finalen.

Marcus Beijar: FA-cupmötet med Arsenal 2019.

Vilket helhetsbetyg ger du Romero i United?

Mikael Österdahl: Med beröm godkänt, tycker jag. Han kom hit för att vara backup och han skötte den rollen klanderfritt.

Jonathan Gren: 8/10. Han gjorde nästan alltid det han skulle när han fick spela. Var egentligen för bra för att vara andramålvakt.

Elias Hallström: Med råge godkänt. Verkar trots allt ha skött tiden i United oerhört professionellt, vilket också ska vägas in i ett helhetsbetyg.

Gustav Brinck-Larsen: Han kom hit som andremålvakt, och förutom en kort period när De Gea var på väg bort var han också det på ett förtjänstfullt sätt. Så godkänt landar han på.

Marcus Beijar: Godkänt, kanske till och med väl godkänt. Han anammade en roll, gnällde sällan (i alla fall inte så vi märkte det), spelade bra då han väl spelade (var stundom klubbens bäste målvakt) och vann egentligen allt utom ligan. Han spelade en avgörande roll säsongen då vi vann Europa League. Det i sig ger godkänt.

Kommer du sakna honom?

Mikael Österdahl: Han har varit borta i en säsong nu och med tanke på hur sällan jag tänkt på honom är svaret bevisligen att jag inte kommer att göra det.

Jonathan Gren: Ja det kommer jag. Det var skönt att ha en så pass stabil andramålvakt, vilket inte är lätt att hitta.

Elias Hallström: Kommer nog snarare sakna tanken på att ha en så pass stabil andremålvakt som han faktiskt var. Han visste sin plats bakom De Gea men svek sällan när han väl fick chansen. I dag råder dessvärre alldeles för mycket oklarheter på målvaktsposten i United. Kanske upprättas någon ordning när Heaton kommer in?

Gustav Brinck-Larsen: Nej, det kan jag inte påstå. Även om jag tycker att han var en bra andremålvakt tycker jag hans rykte är något överskattat.

Marcus Beijar: Nej, det kan jag trots allt inte säga. Uniteds uppsjö av målvakter gjorde att Romero drunknade och med nuvarande besättning (De Gea, Heaton, Henderson) så saknar man trots allt inte Romero.