Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Hannah Blundell klar för Manchester United

Manchester Uniteds damlag har gjort klart med sommarens andra nyförvärv. Det är ytterbacken Hannah Blundell som ansluter till klubben från Chelsea.

Blundell, 27 år gammal med tre landskamper för England på meritlistan, har signerat ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år. Värvningen gäller under förutsättning att FA registrerar den, noterar United. Detta får vi förutsätta är en ren formalitet.

Till skillnad från när Vilde Bøe Risa presenterades tidigare i veckan har Hannah Blundell ännu inte fotograferats i Unitedkläder.

Uniteds damlag står fortfarande utan huvudtränare men det mesta tyder på att jobbet kommer att gå till Marc Skinner, för närvarande i Orlando Pride i NWSL.

Hannah Blundell säger:

Jag är väldigt glad att signera för den här fantastiska klubben och jag ser fram emot att vara en del av resan med det här laget. Jag tror att Manchester United kan vara framgångsrika och vinna titlar och jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa klubben att nå framgång. Jag är bara glad att äntligen vara en Unitedspelare och jag kan inte bärga mig för att få träffa alla ledare och personal, spelarna och framför allt fansen!

John Murtough (fotbollsdirektör) säger:

Hannah är ännu en fantastisk värvning för damlaget, hon är en fantastisk ytterback som kan spela på båda kanterna och hon kommer att addera riktig styrka till backlinjen. Hannah för också med sig erfarenhet till truppen, då hon har varit involverad i WSL i flera år med Chelsea, vunnit åtskilliga troféer inklusive fyra ligatitlar. Vi är glada att Hannah har bestämt sig för att signera för klubben och ser fram emot att välkomna henne inför den nya säsongen.

Kort om Hannah Blundell

Hannah Blundell föddes i Eastbourne på den engelska sydkusten (några mil öster om Brighton) den 25 maj 1994. I unga år spelade hon fotboll för Brighton och Charlton innan hon signerade för Chelsea som 16-åring. Fram till nu har hon varit Chelsea trogen.

Blundell debuterade i WSL 2013 och under debutsäsongen gjorde hon åtta ligamatcher för klubben. Hon skulle sedan vara en av spelarna som nominerades till priset som årets unga spelare i England 2015. Samma år delade hon och Millie Bright på priset som årets unga spelare i Chelsea.

Blundell skulle landslagsdebutera i mars 2018. Säsongen 2018/19 var hennes hittills bästa i karriären och för insatserna belönades hon med en plats i säsongens lag i WSL.

De senaste två säsongerna har Blundell emellertid fått tämligen begränsad speltid i den tuffa konkurrensen i vad som har varit Englands bästa lag.

Blundell spelar vanligen som ytterback och hon kan spela på båda kanterna. Hon är en snabb och atletisk spelare med ett utmärkt passningsspel. Blundell är bra på att bryta passningar men tacklar förhållandevis sällan och hon är svag i luftrummet.

Vi välkomnar Hannah Blundell till Manchester United!

Hannah Blundell

Namn: Hannah Jayne Blundell
Född: 25 maj 1994, i Eastbourne, England
Position: Ytterback
Längd: 163 cm
Tidigare klubbar: Chelsea (2013-2021, 98 ligamatcher/6 mål)
Landslag: 3 landskamper/0 mål för England
Titlar: Women’s Super League 2015, 2018, 2020 och 2021; WSL Spring Series 2017, FA-cupen 2015 och 2018; Women’s League Cup 2020 och 2021; Community Shield 2020