Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Jadon Sancho klar för Manchester United

Det tog sin lilla tid men slutligen kan Manchester United officiellt presentera Jadon Sancho som en Manchester United-spelare. Den engelska ytterforwarden, som ansluter från Borussia Dortmund, har signerat ett femårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Övergången gäller givet att den godkänns internationellt, vilket ska vara en ren formalitet.

Redan den 1 juli bekräftades att United och Dortmund var överens om övergången. Vi fick också en bekräftelse från Dortmund på att övergångssumman blev 85 miljoner euro, utan några klausuler.

Nu har de sista formaliteterna städats av och Jadon Sancho är äntligen en Manchester United-spelare!

Jadon Sancho säger:

Jag kommer alltid att vara tacksam till Dortmund för att de gav mig chansen att spela a-lagsfotboll, även om jag alltid visste att jag en dag skulle återvända till England. Chansen att skriva på för Manchester United är en dröm som blir sann och jag kan inte bärga mig för att få spela i Premier League.

Det här är en ung och spännande trupp och jag vet att vi tillsammans kan utvecklas till något speciellt för att nå de framgångar som fansen förtjänar. Jag ser fram emot att jobba med managern och hans tränarstab för att ytterligare utveckla mitt spel.

Ole Gunnar Solskjaer säger:

Jadon symboliserar den typen av spelare som jag vill hämta till klubben, han är en offensiv spelare enligt Manchester Uniteds bästa traditioner. Han kommer att utgöra en väsentlig del av min trupp i flera år framöver och vi ser fram emot att se honom blomstra. Hans statistik för mål och assists talar för sig själva och han för också med sig oerhörd snabbhet, stil och kreativitet till laget.

Old Trafford kommer att ge honom den plattform han behöver för att släppa lös hans outnyttjade talang och för att prestera på den högsta nivån. För en spelare i hans ålder har Jadon redan uppnått en hel del och han visade mod som flyttade utomlands för att visa vad han går för. Vi ser alla fram emot att välkomna Jadon till truppen då vi förbereder oss för den nya säsongen.

Kort om Jadon Sancho

Jadon Sancho föddes i Camberwell i södra London den 25 mars 2000. Han inledde fotbollskarriären i Watford och värvades därifrån till Manchester citys akademi. Sanchos karriär i city tog effektivt slut då han inte fick plats på försäsongsturnén 2017 på grund av att parterna var oense i kontraktsförhandlingar.

Istället skulle Sancho pusha för en flytt till Borussia Dortmund och klubbytet blev officiellt den 31 augusti 2017. Redan under debutsäsongen i Dortmund skulle Sancho spela tolv ligamatcher och säsongen 2018/19 etablerade han sig som ordinarie. Därefter har han, sin unga ålder till trots, varit en av de mest produktiva offensiva spelarna i Europa.

På 104 ligamatcher gjorde Sancho 38 mål och 45 assists för Dortmund.

Jadon Sancho

Namn: Jadon Malik Sancho
Status: Klar för Manchester United
Övergångssumma: 73,2 miljoner pund (utan klausuler)
Kontrakt: 5+1 år
Född: 25 mars 2000, i Camberwell, London, England
Position: Ytterforward
Längd: 180 cm
Tidigare klubbar: Borussia Dortmund (2017-2021, 104 ligamatcher/38 mål), Borussia Dortmund II (2017, 3/0)
Landslag: 22 landskamper, 3 mål för England
Meriter: tyska cupen 2021, tyska supercupen 2019, U17-VM 2017, årets lag i tyska ligan 2019 och 2020

Välkommen till Manchester United, Jadon Sancho!

Frågeask: Välkommen till United, Jadon Sancho

Krönika: Jadon Sancho – En del av framtidens Manchester United

Sancho: kalla mig skeptisk