Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Solskjaer om att dra lärdom; Uppdatering på spelare; Speltid i OS

Den här juliveckans sista nyhetssvep tar i princip uteslutande upp ämnen från gårdagens möte med Queens Park Rangers, där United förlorade med 4-2. Vi får bland annat Ole Gunnar Solskjaers ord om matchen men även ett par spelaruppdateringar. Vi bjuds till exempel på ett kryptiskt svar från Solskjaer gällande Anthony Elangas närmsta framtid i United. 

Avslutningsvis noterar vi vilka damer som fick speltid i OS under lördagen.

Solskjaer: ”Vi kan lära från detta”

Försäsongens andra träningsmatch för Manchester United blev ingen rolig upplevelse. Queens Park Rangers mer rutinerade garde visade vara både ett och två nummer för stort för ett ungt bortalag.

Faktum är att snittåldern på laget som avslutade matchen för United endast var 21,8 år. Där hjälpte till exempel Shola Shoretire (2004), Hannibal (2003), och Joe Hugill (2003) till att hålla snittet nere.

Trots förlusten väljer Solskjaer att se glaset som halvfullt och se matchen som en lärdom.

”Du är aldrig glad när du släpper in mål men det var en bra genomkörare, en bra erfarenhet för ungdomarna.

”Det är en indikation på var vi står, även för de mer rutinerade spelarna.”

Norrmannen hyllar också ungdomarna som avslutade matchen och på sättet man stod upp, trots att det rasslade flera gånger om bakom Lee Grant i målet.

”Mot slutet var det härligt att se den fotboll som killarna spelade. De släppte in ett par mål och kunde ha vikit ner sig men i stället tog man tag i bollen och gjorde ett mycket fint mål.”

Matchen spelades återigen på bortaplan men nu hade man ett följe med sig, något Solskjaer uppskattade.

”Det var en fantastisk atmosfär från bägge hållen, särskilt bakom målet [Uniteds sektion].” 

Bortsett från matchen fick vi även beskedet att vår norske manager kritat på ett nytt avtal med klubben på tre nya år. Han menar nu att det är dags att ta nästa steg de kommande tio månaderna.

”För att få en bra position där du kan utmana om titlarna är en bra inledning på säsongen viktigt. Där ligger fokus nu.

”Vi måste se till att få en bra start och göra ett koppel av bra matcher därefter. Förra säsongen startade vi väldigt dåligt. Nu hoppas vi emellertid att vara med när saker och ting avgörs i april och maj.”

Spelaruppdateringar

Solskjaer lovordar Elanga

Vi fortsätter på gårdagens spår och plockar upp vad Solskjaer hade att säga om vår svenske bekant i form av Anthony Elanga. 19-åringen hoppade in i andra halvlek och stod för ett piggt inhopp, som också belönades med ett mål.

”Han är elektrisk, hans fart, hans teknik. Han är inte rädd för något och han har en Unitedspelares mod. Idag (läs igår) skapade han chanser både för sig själv och åt andra och stod dessutom för ett bra mål.”

Solskjaer ger därefter ett kryptiskt svar på huruvida Elanga kommer stanna i United eller lånas ut under kommande säsong.

”Jag skulle inte bli förvånad om han stannar här. Det beror på. Vi vet hur viktigt det är för honom att utvecklas och få speltid. För tillfället är han en av spelarna jag inte riktigt bestämt mig kring ännu.

”Om han fortsätter så här kommer jag eventuellt vilja behålla honom.”

Telles borta ett par veckor

Den brasilianske vänsterbacken missade gårdagens möte med QPR på grund av skada på träning. Här ger Solskjaer en kommentar om läget.

”Alex [Telles] halkade dessvärre och vred till ankeln. Han kommer vara borta ett par veckor. Vi hoppas att det inte är allt för allvarligt men han kommer bli borta ett tag.”

En förväntansfull Pogba

I vanlig ordning omgärdas Paul Pogba av mer eller mindre intensiva transferrykten. De senaste rapporterna gör gällande att Paris Saint-Germain är intresserade av 28-åringen men huruvida han är önskad av Ligue 1-klubbens fans råder tvetydighet kring. Mer om det här.

I stället för att spekulera gav Solskjaer svar på hur han ser på Pogba här och nu i United.

”Det snackas alltid kring Pogba och klubbar är intresserade. Vi har sett honom från sin bästa sida.

”Paul vet hur vi känner och jag har njutit av att ha jobbat med honom. Förhoppningsvis kan vi fortsätta göra det. Det pågår förhandlingar mellan klubben och Pauls representanter. Jag kan inte varenda detalj där. Jag har inget att säga om det. Låt se vad som händer.”

Det enda Solskjaer vet är att Pogba ser fram emot den nya säsongen.

”Den dialog jag har haft med Paul har handlat om att han uttryckt en förväntan inför säsongen.”

Solskjaer om semesterfirarna

En rad spelare befinner sig fortfarande på semester efter såväl EM som Copa América under sommaren.

Solskjaer bekräftar att ett par spelare kommer återvända till Manchester imorgon, måndag, men troligtvis inte vara aktuella för spel mot Brentford på onsdag.

”Det är fortfarande lite tidigt för dem. En del kommer ansluta till träningen på måndag, så de kommer behöva lite tid. Det är tyvärr så läget är. Varje år då det är mästerskap blir det att spelare måste jobba ikapp men förhoppningsvis har de gjort det vi förväntat oss av dem medan de varit borta.”

För spelarna som gick till final i de bägge turneringarna, vilket inkluderar Fred för Brasilien i Copa América samt Harry Maguire, Luke Shaw, Marcus Rashford, och Jadon Sancho för England, kommer de återvända om en dryg vecka.

”De behöver lite längre vila men kommer vara tillbaka om tio dagar ungefär.” 

Groenen gjorde 90 – Toone utanför matchtruppen

Från OS hämtar vi att Jackie Groenen spelade hela matchen för Nederländerna mot Brasilien i gruppens andra omgång. Mötet slutade 3-3, vilket innebar att Nederländerna behåller förstaplatsen framom just Brasilien.

Även Storbritannien spelade under gårdagen och gjorde så mot Japan. Det blev en 1-0-seger efter mål av Ellen White med en kvart kvar att spela.

För Uniteds Ella Toone blev det emellertid varken speltid eller en plats på bänken, då 21-åringen inte var med i matchtruppen.

Storbritannien toppar sin grupp på sex poäng.