Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Aoife Mannion klar för Manchester United

Manchester Uniteds damlag har gjort klart med sommarens fjärde nyförvärv. Det är mittbacken Aoife Mannion som ansluter från Manchester city på fri transfer.

Mannion, 25 år gammal, har signerat ett tvåårskontrakt med klubben.

Sedan tidigare har United gjort klart med Vilde Bøe Risa, Hannah Blundell och Sophie Baggaley i sommar, medan Jess Sigsworth, Jane Ross, Tobin Heath, Christen Press, Amy Turner, Lauren James och Abbie McManus har lämnat klubben.

Fler nyförvärv på damsidan är att vänta. Vi väntar också på att Marc Skinner ska bekräftats som damlagets nya huvudtränare. Skinner och Mannion har ett förflutet tillsammans, då Skinner var Mannions tränare i Birmingham från 2016 till 2019.

Aoife Mannion säger:

Jag är jätteglad att signera för Manchester United. Det är ett nytt kapitel för mig i min karriär och jag ser bara fram emot att jobba så hårt jag kan för den här klubben. Europeisk fotboll är givetvis en stor ambition och skulle vara nästa steg för klubben, så att slå sig in i Champions League med den här klubben skulle vara fantastiskt. Jag har också hört massor om fansen och hur passionerade de är och kan inte bärga mig för att få höra dem alla på arenan nästa säsong.

John Murtough (fotbollsdirektör) säger:

Aoife är en högkvalitativ och mångsidig försvarare som kommer att ge oss några fantastiska alternativ i vår backlinje då vi fortsätter att förstärka truppen den här sommaren. Hon tar med sig nyckelerfarenhet från Champions League till den här gruppen, efter att ha varit involverad i turneringen med både Birmingham och Manchester city genom åren. Aoife är också en fantastisk karaktär att addera till den här gruppen av spelare och vi vet att hon kan ha en riktig påverkan här. Vi ser fram emot att hon ska börja spela med laget.

Kort om Aoife Mannion

Aoife Mannion föddes i Solihull (en mil sydost om Birmingham) hösten 1995. Hon inledde seniorkarriären i Aston Villa och var med och vann FA Women’s Premier League Cup 2013. Samma år signerade hon för Birmingham City.

Snart skulle Mannion vara ordinarie i Birmingham och hon blev uttagen till årets lag i Women’s Super League både 2018 och 2019.

Detta följdes av en flytt till Manchester city sommaren 2019. Mannion inledde säsongen 2019/20 som given i citys startelva. Hennes säsong tog emellertid slut redan i mitten av oktober, då hon drabbades av en allvarlig knäskada.

Först i slutet av januari i år skulle Mannion vara tillbaka i spel. Under vårsäsongen blev speltiden i Manchester city begränsad. Hon lämnade sedan city när hennes kontrakt löpte ut den 1 juli och nu signerar hon alltså för Manchester United.

Mannion har representerat England från U15 till U19. I augusti 2019 blev hon för första gången uttagen till a-landslaget och som bäst har det hittills blivit fyra matcher som oanvänd avbytare.

I Manchester city spelade Mannion primärt högerback när hon spelade medan hon i Birmingham nästan uteslutande användes som mittback de avslutande säsongerna. Hon har också använts som vänsterback och defensiv mittfältare.

Vi välkomnar Aoife Mannion till Manchester United!

Aoife Mannion

Namn: Aoife Mannion
Född: 24 september i Solihull, England
Position: mittback, högerback
Längd: 168 cm
Tidigare klubbar: Aston Villa (2012-2013, 13/0); Birmingham City (2013-2019, 93 ligamatcher/8 mål); Manchester city (2019-2021, 7/0)
Landslag: representerat Englands U15, U17, U19, U20 och U23
Titlar: FA Women’s Premier League Cup 2013