Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer efter Brentford; Reservlagsduo lämnar; Trippier får vänta

Ole Gunnar Solskjaer hade en del av att avhandla kring spelartruppen efter gårdagens 2-2 mot Brentford. Det betar vi av i dagens sena nyhetssvep. Därtill noterar vi att två reservlagsspelare är på väg att lämna samt att Kieran Trippier kan få vänta ett tag på en eventuell övergång. 

Solskjaer om truppläget

Ole Gunnar Solskjaer fick tillfälle att prata om läget i truppen efter gårdagens 2-2-möte med Brentford. Matchen skulle sig idag visa sig bli försäsongens näst sista match, då helgens möte med Preston ställs in på grund av misstänkt Covid19 i truppen.

Solskjaer säger sig, föga överraskande vara mycket nöjd över att få in Raphael Varane. Fransmannen ger United fler möjligheter och är en spelare som United följt länge. Solskjaer nämner också att man var nära att ta in fransmannen redan under Sir Alex tid.

Managern säger sig, också föga överraskande, vara nöjd med klubbens fönster så här långt. Sett till hur det sett ut föregående år är United nu långt hunna.

Solskjaer fick frågor om huruvida spelare är på väg att lämna klubben, permanent eller på lån. Då det gäller Amads situation ska den utvärderas efter OS (det blev lite mer konkurrens ute till höger i och med Jadon Sanchos ankomst) medan det förefaller troligt att Axel Tuanzebe går på lån. Phil Jones verkar än en gång återuppstånden och ska börja träna igen. Vi har tappat räkningen på hur många gånger det hetat just så.

Inget beslut verkar vara fattat då det gäller Marcus Rashfords eventuella axeloperation. Ett beslut ska dock vara nära förestående enligt Solskjaer och där ska man väga in spelarens och klubbens bästa i ekvationen.

Anthony Elangas mål och prestation mot Brentford gav Solskjaer ytterligare positiva problem. Solskjaer säger sig uppskatta svenskens inställning och attityd och det förefaller vara ett svårt beslut att fatta huruvida anfallaren ska lånas ut eller inte.

Höjdpunkter

Det bjöds på två riktiga godbitar till mål på Old Trafford igår. Elangas och framför allt Andreas Pereiras fullträffar finns att beskåda här.

Reserver på väg ut, Pye blir proffs

Både Di’Shon Bernard och Charlie McCann ser ut att lämna Manchester United. Bägge spelarna höll till i reservlaget förra säsongen och nu verkar det som om duon får se sig om efter speltid på andra adresser. Bernard spelade 25 matcher för Salford förra säsongen och sägs nu vara nära en utlåning till Hull i The Championship, en klar uppgradering jämfört med fjolåret. I McCanns fall ska det röra sig om en permanent övergång till Glasgow Rangers. McCann lämnar i så fall gratis och ansluter i första hand till Rangers reservlag.

I andra änden av junior- och reservleden noterar vi att Logan Pye skrivit sitt första proffskontrakt med Manchester United. Pye anslöt från Sunderland i juli ifjol och fyllde 17 i oktober. Det första proffskontraktet har dock dröjt fram tills nu.

Trippiers öde avgörs sent?

Det har stannat av en aning, surret kring Kieran Trippier. Ytterbacken har sagts vara sugen på en övergång från de spanska mästarna Atletico Madrid men nu verkar det som om engelsmannen får ge sig till tåls fram till transferfönstrets sista dagar. Enligt James Ducker på Telegraph så beror en eventuell övergång på huruvida United lyckas frigöra plats såväl budget- som truppmässigt, något Trippier ska ha insett. United ser sig om efter förstärkning till det centrala mittfältet och då man redan hämtat in Jadon Sancho och Raphael Varane anser man sig inte ha råd att slanta upp 30 miljoner pund för en spelare vars kontrakt går ut nästa sommar.

Brandon Williams avhandlas också av Ducker. Där handlar det fortsatt om att Southampton inte vill betala de pengar United vill ha för att släppa spelaren på lån.