Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lindelöf om ryggproblemen; Premiären flyttad för U23; Varane snart i Manchester

Sheffield United v Manchester United - Premier League

Ett tidigt torsdagssvep levereras här och innehåller bland annat ett uttalande från Victor Lindelöf om den ryggproblematik som spökat för svensken under större delar av föregående säsong. Vidare står det klart att reservlagets premiär tidigareläggs med en dag. 

Det rapporteras även om att Raphaël Varane snart kommer befinna sig på engelsk mark.

Lindelöf bättre i ryggen

Trots att mittbacken hade fastställda ryggproblem gjorde han ändå 45 matcher för United under förra säsongen. Det var egentligen bara under julperioden han vilade, vilket var mot bland annat Wolverhampton, Aston Villa, och Burnley.

Lindelöf pratade om sina besvär i mars och var då tydlig med att besvären var påträngande.

”Jag kan ha lite ont eller vara stel några dagar efter men det är det värt om laget vinner,” sa 27-åringen den gången.

När han pratar med Uniteds kanaler idag är tongångarna andra. Tack vare vila och specialträning under sommaren förefaller läget vara betydligt bättre.

”Jag känner mig mycket bättre nu,” säger Lindelöf och fortsätter:

”Det var tufft men jag har tränat på hårt med olika typer av övningar och behandlingar och känner mig mycket bättre nu.”

Mittbacken hade en månads vila efter Sveriges uttåg i EM under sommaren och laddar nu för att vara tillbaka mot såväl Everton till helgen och premiären mot Leeds nästa vecka.

Resverlagets premiär flyttas

Manchester Uniteds U23-lag skulle initialt premiärspelat hemma mot Leicester på Leigh Sports Village måndagen den 16 augusti.

Nu kommer i stället beskedet att matchen tidigareläggs en dag och spelas därmed söndagen den 15 augusti.

Detta rapporterar Adam Marshall, som arbetar i klubben.

Varane snart i Manchester

Enligt transferjournalisten Fabrizio Romano är Manchester Uniteds tredje nyförvärv för sommaren snart på väg till Manchester. Ja, det är givetvis Raphaël Varane som åsyftas här.

Handläggningen med fransmannens visum uppges nu vara klar och så fort han anlänt till Manchester väntar karantän, läkarundersökning, och till sist presentation från United.

Enligt Manchester Evening News kan Varane presenteras på onsdag nästa vecka.