Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer om läget i truppen; Fler utlån på dam-sidan; Covid-samtal med herrtruppen

Fredagens nyhetssvep handlar i första hand en statusuppdatering för flera nyckelspelare inför matchen mot Everton i morgon lördag. Solskjaer intervjuades under dagen. Därutöver lite annat smått och gott. 

Solskjaer om läget i truppen

Flera nyckelspelare har återkommit till truppen inför den avslutande träningsmatchen mot Everton. Under fredagen intervjuades Solskjaer om status på flera nyckelspelare som nyligen återkommit eller är på väg tillbaka, läs mer på manutd.com. En spelare som återkommit efter äventyr i Copa America är Fred som spelade totalt nio matcher i turneringen, bland annat final för sitt Brasilien mot Argentina. Efter tre veckors vila ska han vara fullt redo enligt Solskjaer.

Också Paul Pogba som fanns med fram till åttondel i EM rapporteras vara redo för spel. Enligt Solskjaer är han i god form då det inte var så länge sedan han spelade i EM.

Jadon Sancho och Edison Cavani förväntas också vara på plats inom kort för träning med övriga truppen. Solskjaer uttryckte att de är på plats först efter helgen då båda varit behov av lite längre vila. Två andra som ännu inte är på plats är Eric Bailly och Amad Diallo. Båda hade nyckelroller för Elfenbenskusen i OS. Bailly gjorde mål i slutspelet 5-2-förlusten mot Spanien då det dock tog stopp för Elfenbenskusten. Båda har nyligen återvänt från Japan och kommer att sitta i karantän innan de finns med i truppen.

Solskjaer om Bailly och Amad:

Att spela dessa turneringar under försäsongen är såklart alltid svårt. Jag vet inte exakt när de är tillbaka.  De kommer efter en period av karantän, men de kommer att vara redo och bättre rustade för matcherna som kommer.

Om en dryg vecka väntar premiär mot Leeds. Det blir en intressant premier och första gången på ett bra tag med fullsatt Old Trafford. Förväntningarna är stora, men dessförinnan väntar alltså Everton i morgon lördag.

Solskjaer om matchen mot Everton:

Resultaten i försäsongsmatcherna spelar ingen större roll även om det är viktigt att vinna i fotboll.

Solskjaer om det viktigaste just nu:

Prestation, ”fitness levels” och att vi vet vilka vi har tillgängliga inför premiären mot Leeds är centralt.

Vi ser alla fram emot morgondagens genrep som blir ett riktigt intressant test av formen i United.

Ytterligare utlån på damsidan

Vi rapporterade tidigare idag på muss.se om att Emily Ramsey signerat ett nytt kontrakt med United Woman men också att hon utgår på lån till Birmingham. Emma Sanders rapporterar nu om att målvakten Fran Bentley verkar gå samma väg. 20-åriga Bentley spelade förra säsongen som utlånad för Blackburn Rovers. På söndag väntar en första träningsmatch för damlaget hemma mot Reading.

Covid-samtal med herrtruppen

Efter den inställda träningsmatchen mot Preston och befarad covid-smitta har vi tidigare annonserat att smittläget verkar vara under kontroll. Enligt Charlotte Duncker på Goal så finns dock en viss oro för att vissa spelare i herrtruppen är tveksamma till vaccination. Hon hänvisar till Solskjaers egna ord:

Vissa är redan fullt vaccinerade, några är osäkra.  Men vi kommer att ha fler samtal med dem eftersom jag tycker det är viktigt att alla har klart för sig vad det handlar om.

Försiktighetsåtgäderna inför och under säsongsstart kommer uppenbarligen fortsätta att prioriteras högt. Duncker betonar att flera lag fått ställa in försäsongsmatcher, däribland Manchester City och Arsenal och påpekar att smittläget alltjämt är på en för hög nivå runt om i Europa.