Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dalot kan bli kvar; van de Beek mot en bättre säsong; Laird lånas ut?

Veckans första nyhetssvep tar bland annat upp att Diogo Dalot kan bli kvar i Manchester United under säsongen, trots intresse från utlandet. Vid sidan av transferrykten kommer även rapporter om att Donny van de Beek jobbat på hårt under sommaren och är redo att ta revansch från fjolåret.

In på sillyspåret igen kan vi även rapportera om att ett officiellt kungörande från Uniteds sida gällande Raphaël Varane kan bli aktuellt på onsdag.

Ethan Laird ser dessutom ut att ha hittat en ny låneadress och United ska få kaffepengar för Romelu Lukaku.

Dalot kan bli kvar

Både Fabrizio Romano och Samuel Luckhurst stämmer in i samma kör vad gäller United portugisiske ytterback Diogo Dalot.

Bägge menar att 22-åringen kan bli kvar i United efter att ha stått för en relativt bra försäsong.

Om United skulle få för sig att avyttra Dalot, där ett lån ligger närmast till hands, uppges man vilja ha omkring £4-5 miljoner i lånesumma från den intresserade parten. I detta fall är AC Milan sugna på att ta tillbaka högerbacken ytterligare en säsong.

Nu tyder emellertid mycket på att han blir kvar och i sådana fall kommer utmana Aaron Wan-Bissaka om platsen ute till höger i försvaret.

Dalot spelade en halvlek senast mot Everton och stod för Uniteds 4-0-mål.

Även Kieran Trippier från Atletico de Madrid har ryktats in på samma position men där har inga nya rapporter framkommit.

En starkare van de Beek

Förra säsongen vill Donny van de Beek nog allra helst bara glömma. Åtminstone för egen del. Holländaren fick inte ordning på fotbollslivet i England och om det mestadels berodde på honom själv eller utomstående faktorer låter vi vara osagt.

Det blev hur som haver endast fyra starter i ligan och ett mål föregående säsong. De siffrorna kan det kanske bli ändring på i år i stället.

van de Beek missade EM med sitt Nederländerna i somras på grund av skada och fick i stället stanna på hemmaplan och rehabilitera. Men även bygga på lite muskler.

Hemma i Nederländerna besökte han nästan dagligen ett träningscenter och fick vägledning av en av landets främsta fysioterapeuter, Sjoerd Sluijs. Denne Sluijs har tidigare dessutom behandlat Timothy Fosu-Mensah och hans skador, något som rimligen borde betraktas som världens svåraste jobb.

Programmet har inneburit hårdträning och noggrann kosthållning, vilket också verkar ha gett resultat.

”Starkare och skarpare,” är uttryck som hörs när holländaren namn kommer upp.

I en artikel av The Telegraph skriver man att en person i omklädningsrummet beskrivit honom som ”a man on a quietly mission”. Alltså att han är på ett hemligt uppdrag.

Det blir spännande att se om träningen under sommaren gett resultat, men av det lilla vi fick se mot Everton i lördags fanns det mycket som bådade gott.

Swansea-tränaren vill fortsätta jobba med Laird

Dominic Booth på Manchester Evening News rapporterar att Uniteds talangfulle ytterback Ethan Laird kan ha hittat en ny låneadress i form av Swansea City.

20-åringen var utlånad till MK Dons under andra halvan av förra säsongen och spelade då under Russell Martins ledning.

Anledningen till varför Laird nu är aktuell för Swansea sägs vara just på grund av Martin.

Den 35-årige tränaren har lämnat MK Dons för Swansea och imponerades av Lairds framfart under honom, så pass mycket att han uppges vilja arbeta vidare med Unitedprodukten.

Varane presenteras på onsdag?

Hur hög sanningshalten är i detta uttalande är inte alldeles fastställt. Men nog känns det i alla fall rimligt att Raphaël Varane kan komma att presenteras för Manchester United på onsdag.

Det skulle då innebära att mittbacken kan träna med laget under torsdag och fredag och därmed vara aktuell för truppen mot Leeds på lördag.

Någon start för fransmannen i premiären kan jag inte ens i min vildaste fantasi tänka mig.

Kaffepengar till United

Romelu Lukaku ser ut att återvända till de brittiska öarna efter två år i Serie A och Inter.

Belgaren är nära en återkomst till Chelsea, som han tillhörde mellan 2011-2014.

I och med att han även tillhörde den röda delen av Manchester i två år, innebär det också att United ska ha pengar, detta tack vare en vidareförsäljningsklausul. Den uppges ligga på €4-5 miljoner, rapporterar Simon Stone på BBC.