Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Officiellt: Ethan Ennis klar för Manchester United och D’Mani Mellor förlänger

Manchester United har idag bekräftat sin Professional Development Phase-grupp (PDP) för säsongen 2021/22. I samband med detta meddelar klubben också att Ethan Ennis har signerat för klubben och att D’Mani Mellor har signerat nytt kontrakt.

Att Ethan Ennis skulle bli Unitedspelare har vi vetat ett tag. Han själv bekräftade det redan i slutet av juli, något vi tog upp då. Att United knyter till sig Ennis är en fjäder i hatten för klubben. Han var en av de allra mest lovande spelarna i Liverpools organisation och att en sådan spelare ser större utvecklingsmöjligheter i United är förstås positivt för klubben.

Ennis nobbade ett kontraktserbjudande från Liverpool och blir nu förstaårsjunior i United. Återstår att se om han får medverka i juniorlagets ligapremiär mot Manchester city imorgon.

Med Ennis har United tolv förstaårsjuniorer i klubben. Övriga elva presenterades i för några veckor sedan.

D’Mani Mellor är nu den äldsta spelaren i akademin. Anfallaren från Manchester föddes i september 2000 och skrev på som förstaårsjunior sommaren 2017. Förra säsongen missade han på grund av en allvarlig knäskada men han är nu tillbaka i spel. Han blev målskytt när U23 besegrade Sheffield Wednesday i en träningsmatch i veckan.

Mellor fick testa a-lagsspel i bortamatchen mot Astana hösten 2019.

Det undertecknad noterar bland spelarna som ingår i Uniteds PDP-grupp är att spelare som Anthony Elanga, James Garner, Hannibal och Shola Shoretire inkluderas där, trots att de listas som a-lagsspelare på Uniteds officiella hemsida.

Alla Uniteds ungdomsspelare hittar ni förstås på Muss.se.

Spelartruppen