Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United – Aston Villa 2-0

Kirsty Hanson var segerorganisatör när Manchester Uniteds damlag besegrade Aston Villa med 2-0 i en träningsmatch på lördagskvällen. Hanson spelade fram Martha Thomas till matchens första mål och gjorde sedan själv det andra. Båda målen i första halvlek.

Vi kan därmed konstatera att skotskan Hanson verkar stortrivas under Marc Skinner. Hanson bidrog med ett mål och en assist även i lagets första träningsmatch, mot Liverpool förra veckan.

Matchen spelades bakom stängda dörrar och sändes inte på någon kanal, varför vi får basera den här rapporten på knapphändig information från United.

United fick en smakstart på matchen, som av okänd anledning blev något försenad. Redan i den fjärde matchminuten skulle Hanson hitta Thomas med ett inspel. Därmed första målet som Unitedspelare för vår nya anfallare Thomas.

Hanson skulle sedan näta själv knappa kvarten senare. Den här gången var det lagkapten Katie Zelem som agerade framspelare.

United hade chanser genom Maria Thorisdottir, Thomas och Vilde Boe Risa för att utöka ledningen före paus.

Efter paus hade Alisha Lehmann en chans för Villa men United dominerade tillställningen. Hanson hade sedan ett utmärkt läge framspelad av Leah Galton medan den assisterande domaren vinkade för bollen när Galton gjorde mål.

Ivana Ferreira Fuso – som hon numer heter efter giftermål under sommaren – hoppade in mitt i andra halvlek och gjorde därmed comeback efter skada. Däremot väntar vi fortfarande på Alessia Russos comeback.

Ungdomsspelarna Carrie Jones, Tara Bourne, Annie Hutchings och Jess Simpson fick alla speltid efter paus. Hutchings hade ett bra läge att göra mål men målvakten stod i vägen. Annars är det Jones och Bourne som av ungdomarna är de hetaste kandidaterna att slå sig in i a-laget.

Att notera från dagens match är att Kirsty Smith agerade inhoppare. Detta är anmärkningsvärt då hennes kontrakt löpte ut efter förra säsongen. Hittills har United inte kommunicerat något om en kontraktsförlängning. Nu är det inget som klubben nödvändigtvis måste göra, men för ett år sedan meddelades att hennes optionsår hade aktiverats.

Vi noterar också att Hayley Ladd inte kom till spel, trots att hon var uppsatt i startelvan. United har inte meddelat mer än att hon, i en sen förändring, ersattes av Lucy Staniforth.

Damlaget fortsätter försäsongen med ett träningsläger i Skottland. Lägret inkluderar en träningsmatch mot Rangers på torsdag. Den matchen visas på MUTV och det är avspark klockan 18.00.

Toppbilden är en arkivbild.

Manchester United – Aston Villa 2-0 (2-0)

Träningsmatch, 14 augusti


1-0 ( 4) Martha Thomas (Hanson)
2-0 (17) Kirsty Hanson (Zelem)


Uniteds lag: Earps (Baggaley 60); Batlle (Bourne 46), Thorisdottir, Mannion, Blundell (Smith 60); Boe Risa, Zelem; Galton (Simpson 80), Staniforth (Fuso 70), Hanson (Hutchings 80); Thomas (Jones 60)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK