Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Intresse för Amad; Landslagsspel kan ställa till det; Varane redo att jobba hårt

Diallo

Gårdagens match har vi nu lagt till historien, även om det var oerhört fint att vakna upp som Unitedsupporter imorse. I detta nyhetssvep går vi igenom allt som hänt vid sidan av matchen kring United det senaste dygnet. Det innefattar en hel del intresse för att låna Unitedspelare, att vi kan ha ett sydamerikansktt problem efter kommande landslagsuppehåll och så vet vi när Cavani är tillbaka. Slutligen undrar vi också om Paul Pogba faktiskt bör anses vara sjua eller åtta.

Intresse för Amad

Amad Diallo verkar inte bli kvar i United den här säsongen, utan han ser ut att få försöka utvecklas på lån. Enligt Fabrizio Romano finns det intresse från många klubbar för ivorianen. De han nämner specifikt är två så olika klubbar som FC Basel och Crystal Palace, men han skriver också att det finns andra Premier League-klubbar som är sugna på att få in den tekniske yttern, samt intresse från Bundesliga. Inget beslut om vart Amad skall ta vägen är dock taget ännu.

Intresse även för Pereira

Enligt brasilianska TNT Sports (här på engelska genom Sport Witness) finns det gott om klubbar som är intresserade av att låna Andreas Pereira, men att United skulle föredra en försäljning av mittfältaren.

De klubbar som främst skall vara intresserade av att låna Pereira är Everton, Fenerbache samt Flamengo i Brasilien. Ingen av klubbarna verkar ännu ha kommit med ett formellt bud, och från i alla fall Flamengos sida verkar det vara nödvändigt att spelarens lön delas mellan dem och United för att de skall ha råd.

Landslagsspel kan ställa till det

Såväl Edinson Cavani som Fred har blivit uttagna för landslagsspel i början av september. Något som Simon Stone nu har uppmärksammat är att det lär bli svårt för Fred, och andra spelare uttagna i det brasilianska landslaget i september, att hinna hem och vara redo för den nästa omgången av Premier League.

CONMEBOL, Sydamerikas motsvarighet till UEFA, hade nämligen bett om ett tre dagar längre landslagsfönster för att kunna få in en extra match, men FIFA gav dem två. Detta gör att Brasilien spelar sin tredje match torsdagen den 9 september, klockan 19.30 lokal tid i Porto Alegre. Porto Alegre är dock fyra timmar efter England, vilket gör att den matchen engelsk tid startar 23.30 och alltså är klar efter ett på natten den 10 september, vilket gör det osannolikt att Fred skall kunna vara tillbaka i England och redo för spel klockan 15.00 (engelsk tid) den 11 september.

Cavani bör dock hinna tillbaka till den matchen, då Uruguay spelar sin sista match för det uppehållet den 7 september. Och, apropå Cavani så har vi mer om honom nedan.

Laird läkarundersökt idag

Ethan Laird kommer med all säkerhet spendera säsongen på lån i Swansea. Walesarnas manager, Russell Martin, bekräftade att Laird fanns på läktaren under 0-0-matchen mot Sheffield United, och att läkarundersökningen skulle hållas under söndagen.

Förhoppningsvis kan den notoriskt skadedrabbade Laird hålla sig frisk framöver så att hans enorma talang kan få blomma ut.

Cavani i träning på tisdag

Enligt Jonathan Shrager kan Cavani återkomma i träning med United på tisdag. Han bör med andra ord vara redo för spel på söndag, när United åker ner till Southampton för säsongens andra ligamatch.

Varane redo att jobba hårt

Raphael Varane presenterades som bekant på ett storstilat sett på Old Trafford före gårdagens match, bara för att få se Victor Lindelöf och Harry Maguire spela oerhört stabilt tillsammans.

Idag har han ett budskap till Uniteds fans: Han är glad att vara här, han tackar för atmosfären på Old Trafford och han är redo att arbeta hårt.

Pogbas fyra assist

Avslutningsvis så kan vi konstatera att Paul Pogba igår blev första Unitedspelare, och sjunde Premier League-spelare, någonsin att göra fyra assists i en Premier League-match. Anmärkningsvärt är att fyra av de tidigare spelarna som gjort fyra assist i en Premier League-match gjorde det för Arsenal och de andra två gjorde det för Tottenham.

Det finns dock ett argument för att Pogba är den åttonde spelaren att nå fyra assist i en Premier League-match. 2014 vann Southampton med 8-0 mot Sunderland, och Dusan Tadic står registrerad för ett mål och tre assist från matchen. Southamptons åttonde mål, som registrerades som ett självmål, borde dock kanske ha getts Sadio Mané, vilket hade inneburit att Tadic fått en fjärde assist. Se målet här och döm själva.