Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ethan Laird utlånad till Swansea

Det har varit på gång ett tag, men under måndagen blev det definitivt klart. Manchester United lånar ut den unge ytterbacken Ethan Laird till Swansea. 

Den 5 augusti fyllde Ethan Laird 20 år. Idag, drygt en och en halv vecka senare, firar han med att teckna ett ettårigt låneavtal med Swansea i Championship. Rapporterna de senaste veckorna har antytt att en överenskommelse skulle vara nära förestående och idag släppte alltså Manchester United nyheten. Utlåningen blir Lairds andra. Förra säsongen spelade han totalt 24 matcher för MK Dons i League One.

I MK Dons hade Laird Russel Martin som tränare. Martin tog över Swansea så sent som den 1 augusti och sägs ha legat på för att få in Laird. I Manchester United står Laird noterad för en a-lagsmatch, mot Astana i Europa League säsongen 2019-20. Seniorkarriären får sägas ha präglats av skador och steget mellan MK Dons och Swansea får sägas vara rätt stort. Laird är dock en spelare som Manchester United hoppas mycket på och som många ser som en reell framtida utmanare till Aaron Wan-Bissaka på högerbackspositionen.

Vi önskar Ethan Laird lycka till!