Pogba blir kvar?; Fint läge inför Southampton; Transfernytt

Fredagssvepet domineras av dagens presskonferens som gick av stapeln tidigare i eftermiddags. Ole Gunnar Solskjaer betonade att det var bästa tänkbara start mot Leeds senast, men sa också att ”en svala gör ingen sommar”. Det handlar om att vara ännu bättre på söndag och se till att inte hamna i underläge i bortamatcher som förra året. Han betonade att Varane ser mycket bra ut i träning och är redo för match. Vi rapporterar också om Paul Pogbas vara eller icke-vara inför nästa säsong samt några övriga transfernyheter. 

Fint läge inför Southampton

Ole Gunnar Solskjaer betonade på dagens presskonferens att allt ser mycket bra ut i träning. Varane sägs vara helt redo för match och på frågor om varför United värvade honom svarade Solskjaer tryggt:

Vi vill ha allt med honom. Han är snabb, stark, bra på huvudet och med båda fötterna. Han är en United-spelare på och utanför planen. Vi var nära att värva honom redan innan hans tid i Real Madrid och jag tror han känner lite extra för oss också.

Solskjaer svarade också på frågor om flera andra spelare:

  • Henderson rapporteras köra styrketräning och kan snart komma i träning med truppen igen,.
  • Lingard ser fin ut och kämpar för en plats i laget på samma premisser som alla andra.
  • Cavani är tillbaka men behöver mer matchträning.
  • Amad ser också mycket bra ut i träning. Det återstår att se om han utgår på lån om rätt möjlighet uppstår.

I övrigt var Solskjaer tydlig med att Southampton är mycket bättre än vad som speglades i förra årets 9-0 vinst. Den matchen är bara att glömma menade han eftersom det blev en tidig utvisning. Nu är det även publik på plats och det gäller att börja bortamatcher betydligt bättre. Att hamna i underläge är extra svårt när hemmapubliken finns på plats. Solskjaer flikade dock också in att United har ligans bästa bortafans, såklart.

Paul Pogba blir kvar, eller?

Paul Pogba är kanske den hetaste potatisen i United just nu som så många gånger förr. Kommer han att förlänga sitt kontrakt eller försvinna gratis nästa säsong. Solskjaer betonade åter på dagens presskonferens att de har ett bra samtal men att allt avgörs i dialog med Pogbas representanter. Laurie Whitwell omnämner Pogbas nästa deal som ”last biggie” och det är lätt att hålla med.

Marcus Eriksson på fotbolltransfers.com citerar Paul Scholes som uppenbarligen tror att Pogba kommer att stanna. Vi är väl några som hoppar på det tåget och hoppas, hoppas. På samma sida hänvisar även David Lind till uppgifter från The Athletic som säger att United har erbjudit en monsterlön för att få vår franske stjärna att stanna.

Transfernytt

Även Jesse Lingards vara eller icke-vara i United denna säsong fortsätter vara en het fråga. Enligt TimesSport och som vi även hört tidigare vill han ha garanterad speltid för att bli kvar. Det troliga är kanske att Lingard försvinner till West Ham även om tiden nu börjar bli knapp. Undertecknad har lagt märke till att West Ham-fansen verkar splittrade i frågan.

Daniel Levitt rapporteras vara klar för en flytt till skotska Dundee United. Uniteds unge walesare spelade i sommarens EM och har senast varit utlånad till Charlon Athletic F.C. Se separat artikel.

James Garner som tidigare varit i Nottingham rapporteras vara på väg dit igen. De har jobbat hårt för att få tillbaka Garner som också har ryktats till Derby och Stoke. Det verkar ändå bli Nottingham Forest som drar det längsta strået englit Daniel Taylor.

U23 på teve ikväll

Ikväll är det match för U23 mot Chelsea. Ni kan se det live på MUTV kl. 19.00.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS