Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Southampton – Manchester United 1-1

Känslan efter den fina premiären för en vecka sedan är som bortblåst. Manchester United har nu varit i Southampton och underpresterat i princip från start till mål. En märklig startelva och likaledes märklig matchcoachning är en del av problemet, men samtidigt så måste professionella fotbollsspelare kunna prestera bättre än så här.

Var det här en match där ett taggat hemmalag stod för en bra insats mot ett storlag på besök? Nej, faktiskt inte. Faktum är att United tidigt bjöds på ett läge där tre Unitedspelare hamnade först på bollen efter en frispark, och man tilläts dessutom ganska enkelt komma först på returen, men bollen ville sig inte in.

Sen tappade United tempo, Southampton tilläts ta över och till slut följde också 1-0 för hemmalaget. En kort bra period av United tidigt i den andra halvleken gav en kvittering efter 55 minuter, innan man sedan igen tappade initiativet och i princip inte skapade en enda mer bra målchans på hela matchen.

Oavgjorda matcher mot sämre lag kommer man få under en säsong, men det är insatsen idag som spökar. Några revolutionerande saker för att vända på det krävs dock inte. En defensiv mittfältare av världsklass är den mest tydliga, sen är det också en del spelare som medverkade idag som inte bör spela för Manchester United igen. Vilka det är framgår nog av betygen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Kunde inte göra någonting åt Southamptons mål, och såg sedan faktiskt till att United klarade oavgjort när han räddade Adam Armstrongs friläge med några minuter kvar.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Nådde inte upp till den nivå han etablerat sig på under säsongen. Stod inte för något direkt dåligt defensivt, men kändes samtidigt inte stabil. Framåt hände det inte mycket.

Victor Lindelöf: 6

Bäst i backlinjen idag, utan att på något sätt glänsa. Även Lindelöf hade ett passningsspel som stundtals var för slarvigt, men allt som allt var han ändå godkänd.

Harry Maguire: 5

Inledde stabbigt, fortsatte stundtals okej men stod också och sov när Southampton enkelt avväpnade honom vilket gav Armstrong det friläge som räddades av De Gea. Förhoppningsvis bara ett olycksfall i arbetet och att kaptenen är tillbaka på sin normala nivå nästa helg.

Luke Shaw: 6

Kom inte upp i Shawklass, men visade samtidigt att vi inte behöver vara oroliga att den Shaw vi såg under Mourinho finns därinne, då han alltid är åtminstone stabil.

Nemanja Matic: 5

Utbytt 86. Startade för att McTominay hade skadekänning, och visade varför en bra försäsong inte betyder något överhuvudtaget. Nemanja Matic håller inte för Manchester United på 2020-talet, så enkelt är det.

Fred: 4

Utbytt 76. Sämst på plan? Troligen, om än i skarp konkurrens med en spelare längre ner. Usel i passningsspelet, vilse i positionsspelet och en säkerhetsrisk var än han befann sig på planen. Tillråga på allt dessutom självmålsskytt, om än att det inte var något han kunde gjort speciellt mycket åt. Värt att notera här är att fyra är vårt lägsta ordinarie betyg. Vi sätter bara lägre betyg än en fyra om spelaren varit spektakulärt dålig på något sätt.

Fred

Mason Greenwood: 7

Ett mål. En av få positiva idag, trots att han petades ut till högerkanten. Har visat att han skall spela central anfallare och inte på en kant, särskilt när spelaren som tar över forwardspositionen inte håller någon nivå överhuvudtaget.

Bruno Fernandes: 5

Försökte om och om och om igen, men idag lyckades det inte. Hade ändå en fot med i uppbyggnaden till kvitteringsmålet, men samtidigt var det han som tappade bollen inför Southamptons ledningsmål. Om han skulle haft frispark? Kanske det, men han måste ändå göra det bättre.

Paul Pogba: 7

En assist. Vår spelmässigt bästa offensiva spelare idag, och stod också för framspelningen till kvitteringen. Trivdes bra i sin fria vänsterkantsroll, och med bättre assistans från andra spelare kommer han leverera ännu mer framöver.

Anthony Martial: 4

Utbytt 59. Överraskningen i startelvan för mig, och redan före match kändes det som ett felval. Och som det var ett felval! Martial konkurrerar med Fred om att ha varit sämst på plan. Det kunde dock gått så annorlunda, då han tidigt fick ett nickläge på retur. Den räddades dock på mållinjen, och efter det syntes Martial inte till något mer. Bör inte spela sin fotboll i Manchester United.

Jadon Sancho: 4

Inbytt 59. Det som, baserat på sociala medier, kan vara vattendelarbetyget. Fick 35 minuter, stopptid medräknat, och har helt ärligt bara en bra aktion vad jag kan minnas. Utöver det försökte han knappt, och stod alldeles för ofta på hälarna när han borde varit på alerten. Enorm förbättring krävs å det snaraste.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 76. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas.