Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Man gör vissa val av olika anledningar

Manchester United åkte ner till sydkusten för möte med Southampton under söndagseftermiddagen och bjöd oss på två fullständigt bortkastade timmar. Gårdagens möte var rena motsatsen till vad vi fick se i premiären förra helgen. Det är den här typen av matcher man inte har råd att tappa poäng i om man ska aspirerar på titeln.

5-1 hemma mot Leeds följdes alltså upp av 1-1 borta mot Southampton. För ett par år sedan var ett oavgjort resultat på St Mary’s godtagbart, då lagen i någon mån ändå var närmre varandra rent kvalitetsmässigt (United ska alltid slå Southampton, men ni förstår säkert).

Idag är sydkustlaget nästintill nederlagstippade, medan United är en eller två värvningar ifrån att vara favoriter till att ta hem hela rasket. Kvaliteten finns ändå så att det blir över och räcker till i United men när egentligen ingen visar någon vilja att faktiskt vinna matchen, eller åtminstone ta tag i spelet, då spelar det ingen roll vilka namn som står på tröjorna.

I ärlighetens namn är det berättigat att peka finger åt hela laget, inklusive ledarstab. Det är många som hackar på enskilda spelare, och det med all rätt, men igår var alla dåliga. Precis som att det finns grader av hur bra en spelare kan vara på sin bästa dag, finns det grader av hur dålig en spelare kan vara på sin sämsta dag. Paul Pogba var troligtvis minst dålig. Fred och Harry Maguire var mest dåliga.

Det låter kanske som att läget är katastrofalt från undertecknad, och nej, riktigt så illa är det nog inte. Det här med säsongsinledningar är dock en hårfin linje. Det kan vara farligt och om det går för bra och det kan vara farligt om det går för dåligt. Nu har United bara spelat två matcher och därmed går det inte att utvärdera något än. Men om det är något som ändå oroar mig, är det hur markant skillnaden ter sig mellan lagets högsta- och lägstanivå.

Med en hög lägstanivå vinner du borta mot Southampton men med en låg lägstanivå får du med lite tur med dig ett kryss i samma match. Detsamma lär gälla nästa vecka, när arenan heter Molineux och motståndet Wolverhampton.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

  • Byggde upp pressen bra och hade en bra period efter kvitteringsmålet. Lite trötthet spelade in efter det.
  • Man ser alltid på en match på olika sätt. Både vid vinst och förlust. Man gör vissa val av olika anledningar, menar Solskjaer.
  • Folk kommer fråga om Paul Pogba varje vecka nu. Managern betonar emellertid att han inte är involverad i förhandlingarna om fransmannens kontrakt men att Pogba är beslutsam och har vinnarmentaliteten som krävs.
  • Amad kan gå på lån om rätt erbjudande och klubb kommer. Annars kommer han vara kvar och förhoppningsvis bidra.
  • Ville få igång Anthony Martial, var norrmannens svar på varför 25-åringen startade.
  • Jadon Sancho hade en fin tiominutersperiod men Solskjaer anser att hela laget föll lite ur ramen till slut.
  • Ska göra det bättre vid baklängesmålet, oavsett om det ska vara frispark eller inte i sekvensen innan. Hårt spel ska vara tillåtet men tacklingen på Bruno Fernandes var över gränsen.
  • Eric Ramsay har kommit in och jobbat med killarna. Idag borde åtminstone något mål kommit från en fast situation.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Southampton – Manchester United 1-1

Spelarbetyg: Southampton – Manchester United 1-1