Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Brandon Williams till Norwich City på lån

Manchester Uniteds unga ytterback Brandon Williams kommer att spela Premier League-fotboll den här säsongen. Det blir emellertid inte hos United. Williams har idag signerat för Norwich City på ett säsongslångt lån.

Att Williams skulle lämna på lån har varit väntat. Länge såg det ut som att han skulle hamna i Southampton. Nu blir det istället Norwich City som säkrar Williams tjänster.

Efter en utmärkt debutsäsong i United 2019/20 gick det betydlig tyngre för Williams förra säsongen. Han fick nöja sig med två matcher från start i ligan, båda i säsongens slutskede när United matchade ett starkt reservbetonat lag.

Totalt står Williams noterad för 50 matcher för United.

Nu blir det alltså Norwich för Williams. Laget har fått en mycket tuff start på säsongen med två förluster och 0-8 i målskillnad. Detta var förvisso väntat, då de har mött två av huvudfavoriterna till titeln i form av Liverpool och Manchester city.

Norwichs svaga start på säsongen borgar ändå för att Williams torde ha goda chanser att gå in i startelvan redan den här veckan. Närmast på programmet, imorgon, står en hemmamatch mot Bournemouth i ligacupen. I ligan har de på lördag hemmamatch mot Leicester.

För Williams handlar det om att visa att förra säsongen var undantaget och han kan hitta tillbaka till nivån han stundom höll säsongen 2019/20.

Vi önskar Brandon Williams all lycka i Norwich!