Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Saúl Ñíguez på radarn; Landslagsbojkott; McTominay skadad

Onsdagens nyhetssvep är här. Det blir mycket rykten om Atletico Madrids spanske mittfältare Saúl Ñíguez som verkar intressera United. Dessutom behandlas Premier Leagues landslagsbojkott och det senaste kring Scott McTominays fysiska status.

Vi börjar med jakten på Saúl Ñíguez.

Det senaste kring jakten på Ñíguez

Atletico Madrids mittfältare Saúl Ñíguez kan vara på väg till Premier League.

Enligt trovärdiga uppgifter är både Chelsea och Manchester United intresserade av spanjoren.

Fabrizio Romano skriver att Chelsea redan lagt ett bud – ett lån med en köpoption. United ska inte ha lagt något bud men har varit i kontakt med den spanska klubben om en potentiell affär.

Journalisten Jonathan Shrager skriver vidare att Uniteds intresse är genuint. Spelaren är uppskattad av klubben och de är i kontakt med hans representanter, enligt Shrager.

The Athletics Laurie Whitwell skriver att United kollar över möjligheterna att värva en mittfältare. Men det kan bli svårt med tanke på ekonomin.

Vidare skriver han att Ñíguez är ett alternativ då ett lån är möjligt. Det är tyst nu men en affär kan gå snabbt, menar Whitwell.

McTominay missar VM-kvalet

Scott McTominay fanns inte med från start i Uniteds möte mot Southampton. Mittfältaren hoppade dock in trots att han dragits med skadeproblem.

Nu står det klart att han missar Skottlands VM-kvalmatcher i början av september. Han fanns inte med i deras trupp som släpptes igår.

Landslagsbojkott – vad händer?

Igår meddelade Premier League att de inte kommer att släppa i väg spelare på landslagsuppdrag till länder som är ”röd-listade”.

Bland länderna som är ”röd-listade” av Storbritannien hittar vi bland annat Argentina, Brasilien, Chile, Colombia och Uruguay. Totalt är 26 länder ”röd-listade”. 60 spelare drabbas av de nya reglerna från Premier League.

Detta var något som fick Edinson Cavani att reagera.

Samtidigt har FIFA-presidenten Gianni Infantino skrivet ett brev till Conmebol (sydamerikanska fotbollskonfederationen) att han kommer se till att klubbar släpper sina spelare till det sydamerikanska VM-kvalet. Annars kommer det bli konsekvenser.

Vidare har The Athletic skrivit en artikel som mer noggrant går in på varför Premier League tagit beslutet.

Den artikeln hittar ni här.

Det känns minst sagt som det kan komma att hända mer kring det här de närmaste dagarna.