Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United – Brighton & Hove Albion 1-1

Manchester Uniteds damlag avslutade idag försäsongen med en 1-1-match mot Brighton & Hove Albion på neutral plan. Katie Zelem gjorde Uniteds mål i en match där det viktigaste ändå får sägas vara att Alessia Russo gjorde comeback efter lång skadefrånvaro.

Matchen spelades bakom stängda dörrar på neutral plan på Loughborough University. Inte bara det, medan United åtminstone rapporterar om matchen så bjuder inte Brighton på någon information alls. De nämner inte ens att matchen har spelats, varken på sociala medier eller på deras hemsida. Det tycks också vara något som United måste förhålla sig till, varför vi inte får någon information alls om Brightons lag eller ens vem som gjorde deras mål. Inte ovanligt i den engelska damfotbollen men oavsett väldigt tråkigt och i mitt tycke ett bedrövligt agerande från Brighton.

United öppnade målskyttet när sisådär en halvtimme var spelad. Lagkapten Katie Zelem nätade på en frispark sedan Lucy Staniforth blivit fälld.

Brighton hade ett mål bortdömt för offside (korrekt så, enligt Uniteds hemsida) i slutet av första halvlek. De skulle emellertid kvittera strax efter paus, då United inte kunde få bort bollen trots att Mary Earps gjorde två räddningar.

United hade chanser för ett segermål. Martha Thomas – tillbaka i spel efter att ha missat matchen mot Rangers – försökte två gånger medan Mille Turner och Maria Thorisdottir hotade på fasta situationer. Defensivt fick Earps jobba med en stor dubbelräddning.

Viktigast idag var ändå att Alessia Russo äntligen gjorde comeback. Hon hoppade in efter dryga timmen. Även Hayley Ladd hoppade in efter ett par matchers frånvaro.

Däremot saknades Leah Galton idag. Hennes frånvaro får vi ingen information om.

Martha Harris saknades ånyo men reste åtminstone till Loughborough med laget. Även Jackie Groenen reste med laget utan att spela. Därmed kan vi konstatera att det inte blev någon speltid under försäsongen för Groenen, som fick förlängd semester efter OS-uppdrag. Oroväckande, då Groenen tvivelsutan är en nyckelspelare i laget.

Detta var som sagt sista träningsmatchen för damlaget. På fredag kväll drar ligan igång, då United gästas av Reading på Leigh Sports Village.

Manchester United – Brighton & Hove Albion 1-1 (1-0)

Träningsmatch, 28 augusti


1-0 (30) Katie Zelem
1-1 (50) inte annonserat


Uniteds lag: Earps, Thorisdottir, Turner (Smith 62), Mannion, Blundell (Batlle 46); Boe Risa, Zelem, Staniforth (Ladd 71); Hanson (F Fuso 78), Thomas (Jones 71), Toone (Russo 62)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK