Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ännu en dag i livet som supporter.

Två konstiga dygn har passerat. Man började fredagen med att se sina sociala medier fyllas av Cristiano Ronaldo i ljusblå tisha, photoshoppad in på Etihad, och avslutade dagen med att få beskedet: han är klar för United. Det finns mycket jag skulle kunna säga om den här övergången, om Ronaldo och om vad jag tycker om de supportrar som inte ser minsta problematik i den här situationen, men jag nöjer mig med att instämma i det som den kloka Muss-redaktionen redan skrivit på ämnet. Den krönikan hittar ni här.

Ska man säga något om transferfönstret generellt så är det ju smått otroligt hur frågan om en defensiv mittfältare fortsatt ignoreras. Läste något sjukt om att man eventuellt ville skola om Van de Beek till en mer defensiv spelare. Fattas ju bara det. Slås av tanken på hur man hade reagerat om någon i början av sommaren hade sagt att det är större chans att vi värvar tillbaka Ronaldo från Juve än köper en ens halvbra defensiv innermitt. Man hade ju skrattat. Nu, not so much. Men faktum kvarstår, skulle vi mot förmodan köpa en spelare till den positionen så skulle detta transferfönster bli historiskt bra.

Det ska väl sägas att jag inte känner någon jättehype inför just Sancho. Att döma av det jag sett av honom innan han kom till United har han väl varit okej, men inte mer. Men jag vet samtidigt att han värderas väldigt högt av typ alla som har koll på Bundesliga, och den Sancho hoppas jag få se från start och i 90 minuter idag.

Före matchen mot Southampton kände jag ingen stress med att få in Varane i elvan. Tänkte att det kommer och vi klarar oss så länge. Men stundtals såg det så jävla illa ut att jag liksom kring Sancho ändrat uppfattning. Vi behöver alle man på däck direkt, och vi behöver att de presterar, för vi kan inte gå och tappa poäng mot lag som Southampton om det här ska bli en lyckad säsong. Sen angående Varane känner jag att även om tanken verkar vara att han främst köptes som en mittbackspartner till Maguire så ser jag hellre att han får spela tillsammans med Lindelöf idag, baserat på Maguires prestation senast, då Lindelöf var helt okej och Maguire mer eller mindre en säkerhetsrisk. Kommer antagligen inte hända, men det är min känsla iaf.

Är också hyggligt trött på att andra klubbar värvar spelare som går in och levererar direkt, medan våra nyförvärv typ alltid har två månader på bänken innan det är dags. Varför är det så? Köper vi bara småskadade halvfigurer ur form eller vad beror det på? Detta är inget nytt fenomen som uppstått under just Solskjærs ledning heller, utan ett återkommande tema varje säsongsstart post-Fergie. Tänkte på det senast när jag såg Lukaku i premiären för Chelsea, när hade vi senast en spelare som gick in och levererade så klockrent i sin första match?

Hur som helst, vi blickar framåt mot Wolves. Brukar vara två av säsongens tråkigaste matcher. Såg United-Wolves på Old Trafford 2011. Vi vann med 4-2 efter mål av bland annat Scholes, och det är nog enda gången jag tyckt en match mot dem varit minsta underhållande. Men så är det, bara ännu en dag i livet som supporter. Tror vi alla är överens om att det finns absolut inget annat än tre poäng idag. Poängförlusten mot Southampton har grämt sönder mig under veckan (var rakt av tokförbannad i tre dagar innan det la sig) och var ett rejält avbräck. Vi skulle inte tappa poäng såhär tidigt, och mot ett sådant motstånd. Förfärligt oproffsigt av alla inblandade och idag ska det kompenseras – med råge.


För att slänga en gissning på någon form av startelva (vilket nästan känns irrelevant, en del av mig struntar typ i vilka som spelar eller hur det ser ut idag, så länge vi krossar Wolves ordentligt) skulle jag kunna tänka mig följande: De Gea i mål och the usual suspects i backlinjen. Med detta sagt vill jag att Varane startar men tror nog ändå det blir H och Vigge. McTominay missar matchen, så Fred blir vi därmed inte av med. Det naturliga skulle väl vara att hutta in tågkraschen som är Nemanja Matic bredvid honom, men jag tror sjukt nog att efter alla dessa rykten (främst på Unitedtwitter visserligen, världens mest idiotiska källa) att Van de Beek kan ta en plats där. Väldigt intressant i så fall. Vi kan nog räkna med Mr Professionell till vänster, Bruno centralt och (för Guds skull) Sancho till höger. Kräver att den sistnämnda redan nu går in och visar varför vi köpte honom, annars kan vi ju lika gärna slänga in Lingard för gamla tiders skull. Och längst fram Greenwood, som är en av få Unitedspelare jag inte är irriterad på sedan förra veckan. Oroar mig lite för hur Ronaldos ankomst ska påverka Greenwood, som ju jag tycker ska spela central anfallare alltid. (För let’s face it, Mason Greenwood är det finaste vi har.)

Dags att skalla dagen, ta hand om er.