Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Wolverhampton Wanderers – Manchester United 0-1

Det är att vinna som räknas, det får vi ta med oss idag. För spelmässigt var det ingen höjdarmatch, men med en spelare som Mason Greenwood i laget så kan man ur ingenting helt plötsligt stå där med de tre poängen. Så var det idag.

Spelarbetygen ligger därmed inte på den högre skalan, segern till trots. I försvaret finns det ett par spelare som når upp till bra betyg, men framåt är det inte många som kommer undan med hedern i behåll. Och med tanke på att United förlorar expected goals-statistiken med 1,80-0,94 så känns det väl inte direkt fel att offensiven får mer kritik.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 8

Ni minns den där David de Gea som spelade i United mellan säg 2012 och 2017? Den spelaren var tillbaka idag. Räddningen, den andra, han gjorde i den 69 minuten var löjlig. I övrigt stabil, och var till och med utanför straffområdet och rensade vid ett tillfälle.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Räddade ett givet baklängesmål tidigt i matchen, men var i övrigt oerhört svag offensivt och helt okej defensivt. Behöver steppa upp efter landslagsuppehållet.

Raphael Varane: 8

En assist. Sådana här insatser från Varane kommer i framtiden förmodligen belönas med en sjua, men dels eftersom det var hans debut och dels eftersom han faktiskt står för framspelningen till målet så höjer vi ytterligare ett steg. Kom in med ett enormt lugn och visade att han är en mästarback.

Harry Maguire: 6

Imponerade inte idag heller, men var inte heller lika dålig som sist. Stark i huvudspelet.

Luke Shaw: 6

Har Luke Shaw spelat lite för mycket fotboll de senaste åren? Jag tycker han saknar sin explosivitet och sitt beslutsfattande. Hade nog mått bra av lite vila.

Paul Pogba: 5

Är utmärkt som innermittfältare när United etablerar spel och han får många spelare att spela på. Problemet är att med Pogba och Fred som innermittfältare så tar sig United alldeles för sällan upp till ett etablerat anfallsspel, eftersom det går alldeles för långsamt i uppbyggnaden. Så var det idag.

Fred: 4

Uselt bollvinnare, usel passningsspelare, usel balansspelare. Usel helt enkelt.

Daniel James: 4

Utbytt 53. United har visserligen ett enormt facit med Daniel James på planen, då man vinner majoriteten av matcherna han medverkar i. Men sällan kan man säga att det är hans förtjänst, och idag var inget undantag. Lyckades knappt med något.

Bruno Fernandes: 5

Svårbetygsatt idag. Fick inte mycket uträttat, samtidigt så är ju Fernandes en spelare som aldrig slutar försöka. Wolves mittfält gjorde också allt för att stoppa honom, och de gjorde det bra.

Jadon Sancho: 4

Utbytt 72. Den här spelaren la vi väl inte 85 miljoner euro på? Ja, man kan skylla på att han behöver komma in i laget och ligan, men en bra spelare skall kunna bidra med mer än så här ändå. Efter landslagsuppehållet, och särskilt när Rashford är tillbaka, får han svårt att nå elvan med den här formen.

Mason Greenwood: 7

Ett mål. Sjuan får han inte för spelet i stort, då Greenwood likt i princip alla hans offensiva lagkamrater inte var bra nog. Men målet var ett riktigt Mason Greenwood-mål, då han med ett skott i dålig vinkel ändå fick in bollen i mål. En normal spelare skjuter inte ens i det läget, en spelare som ”bara” är bra får inte in bollen, men Mason Greenwood både skjuter och har klassen för att trycka in bollen. En spelare för startelvan, oavsett skadeläge på de andra anfallarna.

Edinson Cavani: 6

Inbytt 53. Fick inte supermycket uträttat, men låg hela tiden rätt som den superprofessionella anfallare han är.

Anthony Martial: 5

Inbytt 72. Kom in och befann sig på planen, men bidrog gjorde han egentligen inte.

Diogo Dalot: n/a

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.