Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Tillåtet att ha bra spelare i bägge straffområdena

Manchester United åkte under söndagseftermiddagen till Wolverhampton och snodde åt sig tre poäng i säsongens andra bortamatch. Någon vacker historia rent spelmässigt var det inte tal om men så här i början gäller det att håva in alla poäng och bara försöka hänga med uppe i toppen. Det gör man trots allt nu, när höstens första landslagsuppehåll stundar. 

Det satt långt inne men till slut klev en av få spelare man kan lita på i detta lag fram, nämligen Mason Greenwood. Precis som att United slog rekord i antal bortamatcher utan förlust, tangerade den 19-årige matchvinnaren Robbie Fowlers rekord från 1994 genom att som tonåring göra mål i de tre första ligamatcherna. Enligt undertecknad ett låtsasrekord, men Greenwood får hemskt gärna fortsätta på inslagen väg framöver, oavsett vilka spelare som finns runtomkring. Att se en av sina egna näta och avgöra matcher på egen hand överträffar det mesta.

Vid upprinnelsen till målet har det också blivit en snackis huruvida Ruben Neves skulle haft frispark med sig efter en duell med Paul Pogba. Fransmannen är solklart tvåa in i situationen och träffar Wolverhampton-spelaren minimalt, att döma av reprisbilderna. Bara satsningen av fransmannen borde renderat i frispark och troligen en ostskiva. Samtidigt är det oklart vad Neves sysslar med, som står upp efteråt, tittar åt Mike Deans håll, och sedan bestämmer sig för att falla till marken. Nåväl, föregående vecka blev United bestulna på en frispark vid ett baklängesmål och igår fick man domslutet med sig. Sådant som jämnar ut sig, eller vad är det man säger?

I övrigt var gårdagens kamp ännu ett bevis på hur mycket det här laget skriker efter en central mittfältare. Första halvlek var katastrofal och mycket på grund av den hönsgård som rådde just på mittfältet. Firma Pogba-Fred lämnade gigantiska ytor efter sig i mitten och hemmalaget tilläts gång på gång anfalla med full fart och rättvända spelare mot Uniteds backlinje.

Raphaël Varane stod för en fin debut i Manchester United när Wolverhampton Wanderers besegrades på bortaplan.

Måhända känns det lite trångsynt att endast ge Raphaël Varane de största av rubriker för att det inte blev värre än vad det borde ha blivit. Men ha i åtanke att 28-åringen igår gjorde debut, att han inte haft någon försäsong att tala om, och kastas in i ett lag där det inte finns någon så kallad sköld framför backlinjen. Precis som förväntat behöll Varane lugnet, och visste hur en världsback agerar när det blåser runtomkring. Nu är det upp till Harry Maguire och Victor Lindelöf att visa vem som ska ta platsen bredvid. Jag är så klart inte dummare än att jag förstår att lagkaptenen kommer ha sin plats gjuten i elvan, men en konkurrenssituation mellan dem båda hade sannolikt varit nyttig.

Sist men absolut inte minst ett par ord om David De Gea. Är det den gamle stormålvakten vi får se helt plötsligt? Tja, det kanske inte ska baseras på de tre inledande matcherna, och särskilt inte en match, det vill säga gårdagens. Men ingen kan nog förneka att spanjoren utstrålar betydligt större självsäkerhet än tidigare. En nervig De Gea hade till exempel inte rusat ut 15 meter utanför eget straffområde och rensat en 50/50-boll. Kanske hade han inte heller gjort den där dubbelräddningen på hemmalagets hörna. Något som påminde om paraderna han stod för mot Arsenal för snart fyra år sedan.

Härnäst väntar nu landslagsuppehåll, vilket innebär matchande för många men lite vila och egenträning för andra. Därefter är United tillbaka mot Newcastle på hemmaplan och troligtvis med ett nytt affischnamn i startelvan. Det kommer bli speciellt på många sätt och vis. För egen del kan det emellertid kvitta, för inget blir mer speciellt än när en viss 19-åring nätar.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

  • I Premier League kan det gå åt bägge håll. De hade kunnat gjort mål vilken annan dag som helst.
  • Det är tillåtet att ha bra spelare i bägge straffområdena. United spelade bättre, menade Solskjaer, och förtjänade turen.
  • Greenwood är en speciell spelare.
  • Pogba och Fred hade det kämpigt i första halvlek men blev bättre i andra. Pogba styrde upp det.
  • Angående förra matchen tyckte Solskjaer att Fernandes skulle haft en frispark vid baklängesmålet. Idag var det dock ett korrekt beslut från domaren (Pogba på Neves). Det var en schysst tackling igår.
  • Toppinsats av Varane. Han har allt och är oerhört rutinerad. Norrmannen är helnöjd med fransmannens match.
  • Gällande Ronaldo ska allt pappersarbete bli klart och sedan ska han iväg med Portugal. Förhoppningsvis med så snart som möjligt. Han är inte i United för att sitta på bänken, bekräftade Solskjaer…
  • James på lån med Ronaldos intåg? Kommer inte diskuteras här. Men vissa kommer drabbas och få mindre speltid.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Wolverhampton Wanderers – Manchester United 0-1

Spelarbetyg: Wolverhampton Wanderers – Manchester United 0-1