Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lårskada stoppar Amads utlåning

Diallo

Manchester United bekräftade vid lunchtid på måndagen det flertalet journalister skrivit om sedan söndagen. Amad är skadad, vilket omöjliggör en utlåning till Feyenoord.

Manchester United ivorianske ytter Amad hörde till spelarna som inte fick någon försäsong med den övriga truppen på grund av landslagsuppdrag under OS. Istället har det mesta kring 19-åringen handlat om en utlåning i jakt på speltid, något som förstås aktualiserats än mer då både Jadon Sancho och Cristiano Ronaldo hämtats in. Nu meddelar dock klubben att de planerna går om intet. Amad är lårskadad och blir borta i åtminstone sex veckor. Manchester United gör något så ovanligt som att meddela den tilltänkta klubbadressen när man meddelar om Amads skada. Man var överens med holländska Feyenoord.

Amad får nu fokusera på rehabilitering och en utlåning i januari istället. Något som då också ska tas med i ekvationen är de afrikanska mästerskapen som inleds den 9 januari i Kamerun. Elfenbenskusten är kvalificerade och med en bra höst i ryggen hade Amad säkerligen aspirerat på en plats i truppen. Hur det blir nu får ses som mer oklart.