Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Daniel James klar för Leeds United

Manchester United kan vara på väg att göra säsongens första försäljning. På måndagskvällen kom trovärdiga uppgifter som pekar på att yttern Daniel James är klar för Leeds.

Vi rapporterade om det redan i eftermiddags, men under måndagskvällen kom så flera säkra källor med samma budskap. Daniel James är klar för Leeds United och det verkar av allt att döma röra sig om en permanent övergång. Det är bland andra transfergurun Fabrizio Romano som med sitt sedvanliga ”here we go” basunerar ut att affären är klar och att bara det sista detaljerna återstår.

Romano talar om en affär värd totalt 28 miljoner euro inklusive klausuler. James ska också vara överens med Leeds om de personliga detaljerna och. en läkarundersökning ska vara bokad till tisdag.

Vi får utgå från att Romano fått uppgifter via Mick McGrath, till vardags fotbollsreporter på Telegraph. Han menar att övergången skulle vara värd så mycket som 30 miljoner pund. McGrath hänvisar i sin tur till en källa inom United.

Ed Aarons på The Guardian är mer försiktig då det kommer till övergångssumman. Han pratar om 20 miljoner pund men också om ”betydande” klausuler som skulle ge United mer pengar. De klausulerna baserar sig vanligtvis på speltid och andra prestationer.

Daniel James kom till Manchester United inför säsongen 2019/20 och står hittills noterad för 50 ligamatcher och sex mål. James spelade från start mot såväl Leeds som Wolverhampton. Matchen på Molineux verkar ha varit hans sista.