Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: En bra lösning för alla inblandade – tyvärr även för Leeds

Under tisdagen stod det klart att Daniel James lämnar Manchester United och flyttar till Leeds. Här går vi igenom vad redaktionen har att säga om den övergången.

Daniel James lämnar Manchester United efter två år och flyttar permanent till Leeds United. Dina tankar om det?

Marcus Beijar: Framför allt är det bra för alla parter. James är inte bra nog för Manchester United och då ska han förstås inte vara kvar. Det som kanske förvånar är att det blev en permanent övergång, det såg man kanske inte riktigt komma.

Björn Appelgren: Rätt och riktigt, han har så många framför sig som är bättre. Samtdigt synd att han inte kunde bli vår nya kantmagiker från Wales.

Elias Hallström: Bra för bägge parter. James är inte tillräckligt bra för United, helt enkelt, och därför är det nog bra att han kommer till en klubb där han kan växa och utvecklas lite mer naturligt.

Gustav Brinck-Larsen: Att det nog inte är mer än rätt. Även om Uniteds facit med James på plan är helt okej är det väl ganska uppenbart att han inte är på den nivå som krävs.

Jonathan Gren: Helt rätt. Han är inte tillräckligt bra för United helt enkelt.

Mikael Österdahl: Förmodligen en bra lösning för för alla inblandade – för United, för James och tyvärr även för Leeds.

Peter A Lilja: Hmm, va fan. Jag är en av dem som stundtals försvarat James och verkligen försökt se godbitarna med hans snabbhet. Men det sista har det varit riktigt segt när han finns med i startelvan. Det är rätt beslut att sälja, vi måste kräva mer.

Leeds uppges hosta upp omkring 30 miljoner pund för James. Tycker du United gör rätt som säljer?

Marcus Beijar: Alla gånger. Det är riktigt bra pengar för en spelare som Daniel James.

Björn Appelgren: Att få så mycket pengar för honom är inget annat än jävligt bra.

Elias Hallström: Verkligen. Det är bara att tacka och ta emot. Jag hade varit nöjd om vi fått hälften av den summan. United är den stora vinnaren i detta avseende.

Gustav Brinck-Larsen: Självklart, och att få in runt det dubbla mot när man köpte honom är riktigt bra.

Jonathan Gren: Absolut. Personligen hade jag varit nöjd om man fick tillbaka pengarna man betalade för honom. Nu får man det dubbla vilket är helt sjukt enligt mig.

Mikael Österdahl: Absolut! James är inte tillräckligt bra för United och vi har dessutom för många offensiva spelare, så vi har liksom inget behov av honom.

Peter A Lilja: Ja, med tanke på den breda/stora offensiva gruppen spelare vi har nu så är det helt rätt! Lite pengar måste också in på kontot.

Rivaliteten må vara stor mellan Manchester United och Leeds, men hur brydd är du egentligen över att 23-åringen gör flytten över till Yorkshire?

Marcus Beijar: Det känns väl ändå som om rivaliteten mattats genom åren och därmed får väl den här övergången inte ses som så laddad. Men, det är klart, det är ju inte Brighton han går till ändå.

Björn Appelgren: Inte ett dugg faktiskt. Leeds kan få det som inte platsar hos oss. Det hade varit en anna femma om James var vår stjärna och tvingade sig bort för att få spela i Leeds. Men så är ju inte fallet.

Elias Hallström: Om man säger så här, profilmässigt är Daniel James inte direkt någon Eric Cantona, Rio Ferdinand, eller ens Alan Smith (!). Lägg därtill att lagen knappt mötts på över femton år. Nej, jag kan inte påstå att den här övergången bekymrar mig ens det minsta.

Gustav Brinck-Larsen: Inte det minsta, klubbarna är på så olika nivåer.

Jonathan Gren: Inte det minsta.

Mikael Österdahl: Alltså, om han hade gått till typ Brentford så skulle jag ha hejat stenhårt på honom. Men det går inte att hoppas att det ska gå bra för någon i Leeds. Förutom när de möter en direkt konkurrent till United och själva inte är en sådan, förstås. Men vi kan väl kompromissa och hoppas på att det går hela vägen till Championship för Leeds men att James är deras bästa spelare. Det skulle jag inte ha något emot.

Peter A Lilja: Det känns faktiskt helt ok, kan t.o.m. önska att han lyckas i Leeds och ger dem lite kontringsmål (förutom då i vissa matcher).

Har han motsvarat de förväntningar du hade på honom när han kom till United?

Marcus Beijar: Jag blev tvungen att kolla vad jag svarade då, 2019. Tydligen hade jag inga förväntningar alls, och då är det ju svårt att motsvara dem.

Björn Appelgren: Ja men kanske, men mest för att jag inte visste vad man skulle förvänta sig av honom. Han har dock inte infriat mina förhoppningar.

Elias Hallström: Jag hade inga höga förväntningar inledningsvis och med tanke på att det blev en ganska kort sejour i United, hann inte några långsiktiga förväntningar uppfyllas heller.

Gustav Brinck-Larsen: I frågeasken när han kom skrev jag att jag förväntade mig att han skulle bli en rotationsspelare som skulle vara jobbig för motståndarna när han fick spela, att det inte skulle bli så många poäng första säsongen men att det skulle bli fler senare i karriären. De två första var väl hyfsat rätt, han har ju varit en rollspelare som med sin snabbhet varit rätt jobbig för en del motståndare, men så många poäng blev det ju inte. Och det kommer det ju inte heller bli framöver, men sammantaget så hamnade han väl ungefär där man kunde förvänta sig, bara det att han inte visat tecken på att förbättra sig tillräckligt för att motivera att ha honom kvar.

Jonathan Gren: Såg honom som ett projekt när han kom till United så hade väl inte några jätteförväntningar på honom. Givetvis hoppades jag på att han skulle kunna utvecklas till något speciellt men så blev inte fallet.

Mikael Österdahl: När vi välkomnade honom i en frågeask definierade jag mina förväntningar så här: ”Inga alls, egentligen. Det får bli vad det blir.” Det går egentligen inte att underträffa det men han har heller inte överträffat förväntningarna.

Peter A Lilja: Jag hade nog förhållandevis sparsamma förväntningar men får nog ändå säga nej.

Vilket är ditt bästa minne med James?

Marcus Beijar: Svårt att inte svara målet i debuten mot Chelsea.

Björn Appelgren: Alla gånger han tog bollen och sprang rakt in i två försvarare, eller rakt över kortlinjen. Nej, såklart inte. Men det går väl knappt inte att skriva något annat än debutmålet mot Chelsea…

Elias Hallström: Tveklös debuten mot Chelsea, när han dessutom gjorde mål. Det ögonblicket ligger lite extra varmt om hjärtat då jag upplevde det på plats.

Gustav Brinck-Larsen: Debuten, vilket väl säger det mesta.

Jonathan Gren: Hans mål i PL-premiären mot Chelsea.

Mikael Österdahl: Det måste ändå bli målet i debuten mot Chelsea.

Peter A Lilja: Det var när han gjorde något viktigt mål förra året, men minns inte ens på rak arm vilket jag tänker på. Var det målet han gjorde med vänsterfoten tro?

Kommer du sakna honom?

Marcus Beijar: Nej. Det är en spelare man inte byggt någon relation till och som mest gjort en frustrerad sett till hur pass dåligt han presterat när han spelat. Han hade en bra höst, men det stannade där.

Björn Appelgren: Nej.

Elias Hallström: Nej, men jag önskar honom all lycka framöver. Verkar vara en sympatisk och jordnära kille. Inte haft en lätt tid i United, dels spelmässigt, dels privat, då han drabbades av en familjetragedi i samband med flytten till Manchester. Han förtjänar lite medvind och framgång nu.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, inte direkt. Gillade konceptet på honom innan han kom, men väl i laget har hans påverkan ju varit ganska liten.

Jonathan Gren: Nej.

Mikael Österdahl: Nej, James insatser har inte direkt varit glädjebringande.

Peter A Lilja: Nja men alltså, lite då. Han verkar vara en sympatisk typ som grovjobbar men han har inte fått till det.