Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Målrekord för Ronaldo

Under onsdagen så har hela sju Manchester United-spelare representerat sina respektive landslag. Vi fick se Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo spela tillsammans för första gången som klubbkamrater, och det blev till slut en seger för Portugiserna, men den satt långt inne.

Målrekord för Ronaldo

Vi börjar väl med matchen som de flesta sett fram emot. Portugal gästades utav Irland i denna VM kval-match, där man till slut lyckades få med sig en vinst efter två sena mål från ingen mindre än Cristiano Ronaldo.

Det var dock Irland som inledde målskyttet genom John Eagan i den 45:e minuten, och det såg länge ut som att det också skulle bli slutresultatet.

Då klev Manchester United-spelaren Cristiano Ronaldo fram och frälste Portugal med både kvitteringsmålet i den 89:e minuten, och vinstmålet i den 96:e. Det ska noteras att kvitteringsmålet gav honom rekordet för flest gjorda landslagsmål på herrsidan.

Den andra United-spelaren, Bruno Fernandes hade en lite tuffare kväll. Han blev utbytt i den 62:a minuten, vilket kändes lite oförtjänt även om han försvann lite i den andra halvleken. Han fixade dock fram Portugals farligaste chans i första halvlek, i form av en straff som den annars så säkra Ronaldo faktiskt brände.

Till följd av sitt firande efter vinstmålet så fick Ronaldo en varning, vilket betyder att han är avstängd i nästa VM kval-match mot Azerbajdzjan.

Kryss för Pogba, Varane och Martial

I en annan VM kval-match, nämligen den mellan Frankrike och Bosnien så lyckades Deschamps mannar bara få med sig 1-1.

Det var Bosnien som tog ledningen i matchen i den 36:e minuten genom Edin Dzeko. Det skulle dock inte hålla sig länge, utan i den 39:e minuten lyckades Frankrike kvittera efter lite flipperspel efter en hörna. Sist på bollen var Antoine Griezmann.

Vi fick se tre United-spelare i denna match, där både Paul Pogba och Raphael Varane spelade hela matchen, medan Anthony Martial fick hoppa in och spela slutkvarten.

90 minuter för Levitt mot Finland

Under kvällen tog sig Wales an Finland i en träningsmatch inför deras uppkommande VM kval-matcher. I matchen, som slutade mållöst fick United-mittfältaren Dylan Levitt, som för tillfället är på lån hos Dundee spela hela matchen.

Savage från start mot Kroatien

Wales U19-lag spelade idag sin första utav tre matcher som man ska spela i en träningsturnering som tar plats i Kroatien. I dagens match mötte man värdnationen, där det tyvärr blev det en 2-0 förlust för Wales. Savage startade matchen men blev utbytt efter första halvlek.

Morgondagen

Dessa Manchester United-spelare kan få speltid imorgon.

  • 15.00: England U19 – Italien U19 (träningsmatch) [Fish, Shoretire]
  • 16.30: Tjeckien U20 – Tyskland U20 (träningsmatch) [Mastný]
  • 18.00: Tjeckien U21 – Slovenien U21 (EM-kval) [Kovár]
  • 20.00: Skottland U17 – Wales U17 (träningsmatch) [Kingdon]
  • 20.45: Sverige – Spanien (VM-kval) [Lindelöf, De Gea]
  • 20.45: Ungern – England (VM-kval) [Lingard, Maguire, Sancho, Shaw]