Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Ronaldo tar över nummer 7

Det har spekulerats i det sedan värvningen presenterades, och nu är det officiellt: Cristiano Ronaldo tar återigen över nummer 7 i Manchester United.

Historien kring nummer 7 är välkänd inom United. George Best (även om han faktiskt oftare hade nummer 11), Bryan Robson, Eric Cantona och Cristiano Ronaldo under hans förra sejour i klubben är spelare som lett United med nummer 7 på tröjan. Sedan Ronaldo lämnade 2009 har den dock inte varit lika lyckosam, då spelare som Michael Owen, Antonio Valencia, Angel Di Maria, Memphis Depay och Alexis Sanchez haft den med tämligen varierande resultat.

Nu senast går det att argumentera för att den fick sig ett litet uppsving, när Edinson Cavani gjorde en klart godkänd säsong med numret, men helgens inhopp mot Wolves blev alltså (förmodligen) den sista gången han bar numret. Nu går uruguayanen istället över till att bära nummer 21, vilket är samma nummer som han har i sitt landslag.

Normalt sett får man i Premier League inte byta nummer under säsong, utan när ett nummer väl är registrerat så skall spelaren ha det. I det här fallet har ligan dock godkänt att Cavani byter nummer så att Ronaldo kan ta sjuan. Ronaldo tackar också Cavani för att få möjligheten att bära sjuan.

”Jag var inte säker på om det skulle vara möjligt att ha nummer sju igen, så jag skulle vilja säga ett stort tack till Edi för denna otroliga gest.”