Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United – Reading

Så har vi äntligen fått Marc Skinners första riktiga startelva. Manchester Uniteds damlag inleder ikväll säsongen 2021/22 med en hemmamatch mot Reading på Leigh Sports Village.

Det är avspark klockan 20.45 i en match som visas på Viaplay och V Sport Premium.

Manchester Uniteds lag

Marc Skinner chockar när han tar ut sin första startelva. Millie Turner, som alltid spelade under Casey Stoney bänkas. Det ser Maria Thorisdottir bilda mittbackspar med Aoife Mannion.

Ona Batlle och Hannah Blundell är som väntat våra ytterbackar och Mary Earps vaktar målet.

På mittfältet får Katie Zelem, Vilde Boe Risa och Lucy Staniforth fortsatt förtroende. Det ger oss Ella Toone som spjutspets, med Kirsty Hanson och Leah Galton som yttrar.

På bänken är Jackie Groenen tillbaka i matchtruppen. Hon missade hela försäsongen och United torde vara angelägna att få igång henne så fort som möjligt. Alessia Russo är en annan potentiell inhoppare, även om United lär skynda långsamt med anfallaren.

Readings lag

Förutsättningarna

Det är alltså första omgången i ligan och för Marc Skinners tjejer är det nödvändigt med en bra start på säsongen. Förra säsongen slutade United fyra i tabellen, en poäng bakom trean Arsenal. Reading slutade sjua, 23 poäng bakom United.

United har generellt haft svårt mot Reading men om laget faktiskt har tänkt blanda sig i toppstriden är det här en match som ska vinnas.

Tidigare möten

Detta blir sjunde mötet mellan United och Reading. Hittills har det bara blivit två vinster för United medan Reading har vunnit tre. I Women’s Super League ser det något bättre ut för United med två vinster, en oavgjord och en förlust.

Generellt har matcherna mellan lagen, framför allt de i WSL, varit täta affärer där Reading har varit fokuserade på försvarsspel. Förra säsongen blev det bortaseger i båda mötena.

Mer läsning

Teve

I Sverige ser vi kvällens match på Viaplay eller V Sport Premium. Sändningsstart klockan 20.40, fem minuter före avspark.