Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ronaldo lämnar landslagssamling; Trippier in till vintern?; Covid i U21

Fredagens svep innehåller naturligtvis lite nyheter om Cristiana Ronaldo som får lova att lämna pågående landslagssamling efter hans gula kort i vinstmatchen mot Irland. Det tycks dock som att han behöver sitta i karantän vid inresa till England. Annat smått och gott (eller ont) rör sådant som gratisbiljetter till ungdomar och covid-smitta i U21-truppen. 

Ronaldo lämnar landslaget

Efter sitt gula kort mot Irland ”slipper” Ronaldo resa till Ungern i helgen samt delta i nästa veckas kvalmatch mot Azerbaijan. Vi glädjer oss generellt åt detta och hoppas att han kommer i träning snabbt med truppen i Manchester.

Dock spekulerar ESPN-journalisten Mark Ogden i att Ronaldo kan höra till dem som inte har fått ett godkänt vaccin. Enligt inreseregler erkänner Storbritanniens regering endast vissa vaccinprogram och det är osäkert om Ronaldo innefattas av dessa. Vi lär återkomma med mer information om detta men vet i alla fall att han har säkrat nummer sju vid ankomst.

Tripper in till vintern?

Sport Witness rapporterar om att United fortfarande är mycket intresserade av Kieran Trippier som varit på tapeten ett tag enligt rykten. Det blev ingen affär under sommarfönstret vilket i mångt och mycket sätts i samband med att Diogo Dalot blev kvar i Manchester. Enligt tweeten nedan lär United dock återkomma med intresse för Trippier i Januari och försöka få till en affär. Om Athletic Madrid är lika intresserade av affären är mer tveksamt. Värvningsryktet är såklart intressant men var det inte en defensiv mittfältare som var prioriterat? Vi får hålla oss ett tag till och se vad som händer till vintern.

Covid i U21-truppen

Från U21-truppen rapporteras att den planerade resan till Rumänien idag ställs in efter två positiva covid-test. Spelarna det berör har omedelbart isolerats från övriga som är kvar på St George’s Park. På twitter riktas ett tack till Rumäniens fotbollsförbund för förståelse. Fokus riktas nu mot hemmamatchen mot Kosovo nästa tisdag.

Övrigt

United meddelar att skolungdomar och och ungdomslag får gå gratis på ligacupmatchen mot West Ham den 22 september. Det är först till kvar som gäller!

Från ungdomsakademin kan vi rapportera att Zidane lqbal tränat med Irak för första gången. Den 18-årige mittfältaren som är född i Manchester har en irakisk far men har även möjlighet att representera Pakistan (mor) och England.