Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”Van de Beek är inte tillräckligt bra”; Så mycket betalar United för Ronaldo

Manchester Uniteds pris på Cristiano Ronaldo är nu bekräftat i stora drag. Vidare har anfallslegendaren Marco van Basten uttalat sig kritiskt om Donny van de Beek.

I övrigt har månadens mål utsetts. Dessutom ska ECA diskutera VM vartannat år under dagen.

United fick Ronaldo för ”reapris”

Nu vet vi vad Cristiano Ronaldo kommer kosta Manchester United i övergångssumma. Fabrizio Romano meddelar att United garanterat kommer betala Juventus 15 miljoner euro – över en femårsperiod. Det innebär alltså en betalning på tre miljoner euro årligen i fem år. Detta är siffror som även har bekräftats av Juventus.

Ovanstående information har tidigare funnits att tillgå från flera trovärdiga källor. Något nytt är däremot de något mer specificerade bonusarna. Bonusarna som är inbakade i avtalet mellan klubbarna sägs vara på totalt åtta miljoner euro, där fem miljoner ska vara av det lättare slaget att aktivera. Ytterligare tre miljoner euro sägs vara ”mer komplicerade”, enligt Romano.

Van Basten: Van de Beek är inte tillräckligt bra

Till många supportrars frustration har Donny van de Beeks chanser på fotbollsplanen varit ytterst begränsade sedan mittfältaren anslöt till United för ett år sedan. Van de Beeks agent, Guido Albers, har tidigare uttalat sig kritiskt åt sin klients uteblivna chanser på planen, och han var nyligen öppet frustrerad över en utebliven sen flytt till Everton.

Nu har den nederländska anfallslegendaren Marco van Basten uttalat sig om Van de Beeks situation och agentens utspelanden. Detta för Voetbal Zone, vilket Sport Witness har översatt.

”Det var bara inga smarta val. Om du säger att du har pratat med Real Madrid och sen går du till Manchester United, då satsar du alldeles för högt. Van de Beek är inte så bra.

”Som nummer tio i Ajax är det mycket enklare än att vara en tia i Spanien eller England. I Nederländerna får du mycket hjälp, du får möjligheter, men så är inte fallet utomlands.”

Blir VM vartannat år en verklighet?

Något som kan få en påverkan för United i framtiden är diskussionen om ett VM vartannat år i stället för var fjärde år. Detta väntas lyftas upp under dagens ECA-möte (European Club Association), vilket BBC:s Simon Stone rapporterar.

Stone berättar dessutom att alla sex så kallade ”Superliga-klubbar” kommer att delta vid mötet. Fem på plats i Genève och en klubb (Chelsea) via videolänk. Dessa klubbar lämnade ECA när Superligan skapades i våras – men gick sedan tillbaka efter de enorma protesterna som fick klubbarna att vända 180 grader med svansen mellan benen.

Brunos drömträff blev månadens mål

Manchester United har sedvanligt utsett månadens mål. Inte helt förvånande står Bruno Fernandes som segrare i augusti sedan hans kalasträff i premiären mot Leeds, som innebar hans tredje för dagen, fått flest röster.

Som ni säkert minns stod Victor Lindelöf för en utsökt framspelning till målet.