Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Ronaldo på Carrington; Landslagspel för United-damerna; Lingard nekar kontraktsförslag

Mittveckans nyhetssvep innehåller färska bilder på Ronaldo vid Carrington. En del raljerande kommentarer har kommit om vad Solskjaer säger till Ronaldo. I övrigt rapporterar vi om att Lingard har nekat ett kontraktsförslag, att ett flertal damer från United Women är uttagna i landslagsspel samt att Jadon Sancho är åter i träning. 

Ronaldo på Carrington

United visar upp Ronaldo och Solskjaer på Carrington. Frågan är om de räknade in raljerande kommentarer eftersom bilden öppnar upp för ett flertal sådana. Kommentarer och pratbubblor bredvid Solskjaer som ”du vet väl att vi inte avser vinna titlar här i United” samt ”jag gör inga byten före 83:e minuten så att du vet det” finns i flödet. Hur som helst, vi är många som är glada att se Ronaldo på plats. Gör han ett par redan mot Newcastle på lördag?

Landslagsspel för United-damerna

Efter att herrarna har varit aktiva i landslagsspel ett antal dagar så är det nu dags för ett helt gäng damspelare att åka på landslagssamling. I England ser vi förutom Ella Toone också målvakten Mary Earps samt mittfältarna Lucy Staniforth och Katie Zelem. Vi önskar dem lycka till i Lioness i kommande matcher mot Nordmakedonien och Luxemburg.

I Hollands trupp finns som väntat Jackie Groenen, som vi bland annat minns för ett avgörande mål i semifinal mot Sverige i VM 2019.

United women har också representanter i Skottland. Det är bland annat lovande anfallaren Martha Thomas som United hoppas mycket på i år. I övrigt finns också två gånger Kirsty på plats i Skottland, Hanson och Smith, båda spelar som ytterbackar.

Till Spaniens landslagssamling går Ona Battle, Uniteds mittback som kom 2020 från Barcelona.

Ivana Fuso, Uniteds brasilianska anfallare, stoppas dock från landslagsspel enligt rapporten då United inte vill äventyra ligaspelet. Det kan liknas vid att Edinson Cavani blev kvar i England istället för att försvinna till Sydamerika.

Lingard nekar kontraktsförslag

Jesse Lingards vara eller icke-vara har varit på tapeten länge sedan utlånet till West Ham delar av förra säsongen. Nu rapporterar flera källor om att han nekat ett kontraktsförslag just för att han vill garantera speltid de närmaste åren, inte minst för att försvara sin plats i landslaget. Det återstår att se om Lingards form från veckans landslagsmatch håller i sig och om han på så vis kan få betydligt mer speltid i United. Eller försvinner han trots allt till West Ham i vinter?

Sancho åter i träning

Jadon Sancho är åter i träning och redo för spel enligt bilder och rapporter. Vi hoppas verkligen att hans form kommer sakta men säkert då vi ännu inte sett av den stjärnstatus som vi förväntar oss av honom. Förväntningarna är höga inför kommande ligamatcher.