Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Han kommer definitivt vara på planen; det har varit en fars

Ole Gunnar Solskjaer har idag pratat med media inför Manchester Uniteds hemmamatch mot Newcastle United imorgon. Det handlade, föga överraskande, framför allt om en viss Cristiano Ronaldo.

Förutom Ronaldo så fanns det även tid för uppdateringar om Fred, Scott McTominay, Dean Henderson, Alex Telles och Jadon Sancho.

Om Cristiano Ronaldo

Solskjaer, som inte behövde svara på några kritiska frågor, tycker att det har varit bra att ha Ronaldo på plats. Alla är glada att ha honom i United. Spelare utvecklas och vi kommer knappast se lika många överstegsfinter som under de första åren i United. Men han är fortfarande i bra fysisk form. Ronaldo kommer vilja spela så mycket som möjligt och göra så många mål som möjligt.

Får han spela från start?

Han har haft en bra försäsong, spelat med landslaget och haft en bra vecka här.

”Han kommer definitivt vara på planen vid något tillfälle. Det är ett som säkert.”

Ger Ronaldo laget ett lyft?

Han har kommit in för att uppnå ännu mer. Han ställer krav. Har levt ett disciplinerat liv och det kommer påverka de andra spelarna.

Gruppen har växt de senaste åren. Spelarnas inställning, bestämdhet, vilja och fokus har blivit bättre. Raphaël Varane har också kommit med vinnarmentalitet.

Det finns ingen plats för någon att gömma sig.

Om fasta situationer

Ronaldo är ett hot själv på direkta fasta situationer men också inne i straffområdet på inlägg. Han ger laget något extra och hans egenskaper adderar något nytt till laget.

Om att leda en gammal lagkamrat

Ronaldo och Solskjaer har ömsesidig respekt för varandra. Men Ronaldo vet att Solskjaer måste fatta besluten. När ska Ronaldo spela, när ska han inte spela. Det handlar om att få ut det mesta från honom. Det kommer från kommunikation.

Men Solskjaer behöver inte berätta för Ronaldo vad han ska göra, det vet han själv. Ronaldo förbereder sig bäst av alla Solskjaer har sett. Managern skulle inte bli förvånad om Ronaldo spelar lika länge som Ryan Giggs.

Om Cavanis nummerbyte

Edinson Cavani har varit enastående, även under förra säsongen. Ronaldo och Cavani pratade med varandra. Det visar på deras respekt för varandra.

Lagnyheter

Om Fred

Det är en situation där alla förlorar. ”Det har varit en fars, egentligen.” Spelarna vill spela. Men vi vet hur situationen är. Det jobbades hårt för att hitta en lösning, till exempel med privatplan. Men alla beslut har gått emot spelarna. De vill spela för landslagen och för klubbarna.

”Besviken på hela saken. Sunt förnuft är inte så sunt längre.”

Måste förbereda för en match utan Fred men hoppas ändå ha honom tillgänglig.

Skadesituationen

  • Dean Henderson har inga symptom längre och tränar på bra.
  • Alex Telles tränar men är fortfarande några veckor från spel.
  • Scott McTominay har återhämtat sig väldigt snabbt från operationen. ”Om han kommer spela eller inte är jag osäker på. Men antagligen inte. Beroende på vilka vi har tillgängliga också.”
  • Jadon Sancho kom tillbaka från landslaget med en mindre smäll men har tränat och är tillgänglig.

United fick inga skador under landslagsuppehållet. Luke Shaw, Harry Maguire och Victor Lindelöf spelade sent och har inte haft mycket tid för återhämtning. ”Men de kommer alla vara tillgängliga, tror jag.”

Vår sida Läget i laget har alltid den senaste informationen om skador och avstängningar.

Senaste om Newcastle

Newcastles manager Steve Bruce har bekräftat att Callum Wilson och Ryan Fraser missar morgondagens match på grund av skador.

Bruce säger emellertid att Miguel Almirón är tillgänglig för spel. Almirón släpptes inte till Paraguays landslag och såg ut att vara indisponibel, precis som Fred. Exakt vad det grundar sig på kunde eller ville Bruce inte förklara. Så vi vet inte om det är en överenskommelse mellan Newcastle och Paraguays landslag eller om det även gäller för de brasilianska spelarna.

Mer inför matchen

Inför: Manchester United – Newcastle United