Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Newcastle United

Efter ett landslagsuppehåll som kändes som en evighet så är det äntligen dags för Premier League igen. Under morgondagen så tar Manchester United emot Newcastle i en match där vi förmodligen kommer att få se en viss Cristiano Ronaldo kliva ut på Old Traffords gräsmatta.

Manchester United

Manchester United kommer att vilja höja sig några snäpp från den senaste matchen mot Wolverhampton, där man fick med sig en vinst trots en medioker insats, och förhoppningsvis kan värvningen utav Cristiano Ronaldo lyfta både fans, men även spelarna.

Truppen ser ut att vara relativt skadefri. Jadon Sancho, som blev hemskickad från det Engelska landslaget på grund av en småskada, är tillbaka i träning och ser ut att vara ”fit for fight”. Andra som är tillbaka i någon form utav träning är Alex Telles och Scott McTominay, där den sistnämnda kommer att vara borta ett tag till innan han är redo för match igen.

Det ser också ut som att Fred kommer att missa matchen, då det Brasilianska fotbollsförbundet har infört en 5-dagarsperiod där inga brasilianska spelare som blev stoppade från landslagsspel får spela. Premier League-klubbarna letar fortfarande efter en lösning men än så länge har man inte hittat någon.

Dean Henderson är också tillbaka i träning efter att ha testat postitivt för Covid-19, men med tanke på hur De Gea har startat säsongen så känns det som att man kommer att ta det lugnt med Henderson ett tag till iallafall.

Dags att prata om startelvan.

Med tanke på att både McTominay och Fred med största sannolikhet kommer att vara borta så kommer det att bli mycket intressant att se hur Solskjaer väljer att ställa upp mittfältet. Kommer det bli ett mittfältsduo bestående utav Matic och Pogba, eller kommer norrmannen att spela Pogba på vänsterkanten som han gjorde mot Leeds? Enligt mig så beror allt det på hur han väljer att ställa upp framåt. 

Med tanke på hur bra Mason Greenwood har varit i inledningen så känns det som att det hade varit svårt att bänka honom. Därför känns det mest troligt att Greenwood ockuperar högerkanten. Uppe på topp lutar det mesta åt att Ronaldo tar den positionen, och beroende på hur frisk Sancho är, så bör han spela på vänsterkanten. Om då Ole vill få in Pogba i laget så kommer han att behöva spela djupare, och med en spelare som Matic jämte sig så kan det faktiskt funka. 

Om det mot förmodan skulle vara så att Sancho inte är tillräckligt frisk för att starta så skulle det kunna öppna dörren för Donny van de Beek, då Pogba antagligen hade flyttats upp på vänsterkanten, vilket lämnar en utav de två mittfältsplatserna öppen, där det rimliga valet hade varit van de Beek.

Backlinjen känns nästan given vid det här laget. Det kommer högst troligt vara Wan-Bissaka, Varane, Maguire och Shaw som bildar försvaret imorgon.

Möjlig startelva:

Newcastle United

Steve Bruces mannar har inte haft någon vidare start på denna säsong. På tre spelade matcher så har det blivit ett poäng för klubben, men man borde egentligen haft tre. 

I den senaste matchen mot Southampton tog man ledningen i den 91:a minuten och man såg ut att gå mot en välbehövlig seger. Sedan drog man på sig en straff i den 96:e minuten som James Ward-Prowse förvaltade, och tre poäng blev ett.

Skadesituationen ser inte alltför ljus ut i laget. Man kommer definitivt att vara utan Jonjo Shelvey, Martin Dubravka, Callum Wilson och även Ryan Fraser kommer att missa morgondagens match.

Sedan har man en spelare som man fortfarande inte vet om han kommer vara redo, där handlar det om Isaac Hayden.

Det verkar dock som att Miguel Almiron, som fick spelförbud från Paraguays fotbollsförbund, faktiskt kommer att kunna spela. Det meddelade Steve Bruce under dagen. Han kunde dock inte säga varför utan bara att det är en pågående debatt.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har haft det relativt lätt för Newcastle under de senaste åren. I de senaste fem mötena så har man vunnit fyra och förlorat en. 

Under förra säsongen så vann man det första mötet med 4-1 på St James’ Park, efter mål utav Harry Maguire, Bruno Fernandes, Aaron Wan-Bissaka och Marcus Rashford. I det andra mötet, på Old Trafford vann man med 3-1 efter mål utav Marcus Rashford, Daniel James och Bruno Fernandes.

Visste ni att…

 • Cristiano Ronaldos enda hattrick för Manchester United kom mot just Newcastle
 • Man har inte förlorat mot Newcastle på hemmaplan sedan 2013

Matchinformation

Manchester United
Newcastle United
Turnering: Premier League, omgång 4
Tid: Lördagen den 11 september 2021, 16.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Anthony Taylor
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Fred (indisponibel, 15 september)
 • McTominay (ljumskskada, slutet september)
 • Rashford (axelskadad, tidigast i slutet oktober)
 • Amad (lårskadad, mitten oktober)
 • Jones (matchform, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F24/7QPRBTR2-4
O28/7BrentfordHTR2-2
V7/8EvertonHTR4-0
V14/8Leeds UnitedHPL5-1
O22/8SouthamptonBPL1-1
V29/8WolvesBPL1-0

Newcastle United

Skador och avstängningar:

 • Dubravka (fot, slutet oktober)
 • Almiron (indisponibel, 15 september)
 • Shelvey (vad, ev. 17 september)
 • Fraser (fot, inget datum)
 • Darlow (annat, inget datum)
 • Anderson (ljumske, inget datum)
Tveksamma:

 • Hayden (knä)
 • Dummett (vad, stor chans)
 • Wilson (lår)
FORM
V30/7BurtonBTR2-0
V7/8NorwichHTR3-0
F15/8West HamHPL2-4
F21/8Aston VillaBPL0-2
O25/8BurnleyHLC0-0FS
O28/8SouthamptonHPL2-2

United mot Newcastle

Totalt:17189-39-43338-241
Hemma:8453-21-10197-92
Premier League:5231-14-7108-53
SENASTE MÖTENA
F2019-10-06BPL0-1
V2019-12-26HPL4-1
V2020-10-17BPL4-1
V2021-02-21HPL3-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V2017-11-18HPL4-1
V2018-10-06HPL3-2
V2019-12-26HPL4-1
V2021-02-21HPL3-1