Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Newcastle United 4-1
Ronaldo tvåmålsskytt i återkomsten

Cristiano Ronaldos återkomst till Manchester United slutade precis så som de flesta nog hade förutspått. Det blev seger för United och det blev förstås också ett par mål för Ronaldo. Newcastle United gjorde sitt för att förstöra men i slutändan var det klasskillnad på lagen. Det placerar United på förstaplatsen i Premier League.

Uniteds segermål kom när timmen var spelad. Ändå kändes det hela tiden stabilt. Newcastle var inte ofarliga på kontringar. Vid behov är jag ändå övertygad om att Unitedspelarna hade kunnat trolla fram mer.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Gör en kvalificerad räddning när Joelinton får kvitteringschans. Kunde ha fått en assist på en bra utspark. Inte mycket att göra på målet och i övrigt. Bibehåller han formen behåller han handskarna säsongen ut.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Hade emellanåt svårt mot Saint-Maximin. Fyllde på bra framåt men inläggen behöver bli bättre.

Raphaël Varane: 7

En mycket kompetent mittbacksinsats. Varanes intåg i laget tror jag är starkt bidragande till att Ole Gunnar Solskjaer nu vågar trycka upp sin backlinje betydligt högre.

Harry Maguire: 6

På det stora hela en bra insats av lagkaptenen. Går dock bort sig på Newcastles mål och det sänker betyget ett steg. Den typen av situationer kommer vi se betydligt oftare den här säsongen. Att vara mittback i United är svårare nu än det var förra säsongen.

Luke Shaw: 7

1 assist. Shaw trummar på bra längs vänsterkanten. Bidrar med en utmärkt framspelning till Ronaldos matchvinnande mål.

Paul Pogba: 7,5

2 assists. Varnad. Den defensivare utgångspositionen hämmar inte den offensiva produktionen. Två nya målpassningar idag för Pogba. Som oftast är det när Pogba får bollen som det blir farligt.

Assistkungen Paul Pogba ökade säsongstotalen från fem till sju. Bland annat efter en framspelning till pigge inhopparen Jesse Lingard.

Nemanja Matic: 5

Första halvlek var som gjord för Nemanja Matic. Han kunde lunka omkring på mitten och fördela precisa passningar. Det blev mycket svårare för Matic när Newcastle vågade lämna eget straffområde. I slutändan går det för långsamt.

Mason Greenwood: 6,5

Utbytt 85. Långa stunder osynlig. När han väl syns är han ständigt farlig. Ja, det är förstås en tavla av Woodman. Men det är ingen slump att Greenwoods avslut så ofta får målvakter att se dåliga ut.

Bruno Fernandes: 7

Utbytt 85. 1 mål. Bruno är inte i toppform men bidrar med väldigt mycket. Fem avslut idag var kanske för många. Samtidigt visar 3-1-målet varför han har dispens att skjuta när han vill.

Jadon Sancho: 6

Utbytt 66. Det Sancho bjöd oss på idag var det bästa vi har sett av nyförvärvet. Framför allt i första halvlek var han företagsam. Mattades av i andra halvlek. Ett steg i rätt riktning för en spelare som av allt att döma inte är i fysiskt toppslag. Skulle må bra av att bidra med en avgörande insats inom kort. För med den prislappen dröjer det inte länge innan det blåser upp till kritikstorm.

Cristiano Ronaldo: 8

2 mål. Behövde bara vara en man på rätt plats för att göra 1-0. Men det gäller ju att vara där och det är inte alla anfallare i United som är det. Hans 2-0-mål är desto vassare. På det stora hela en mycket bra återkomst.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 66. 1 mål. Var första spelare in från bänken. Det pekar på var han står i hierarkin. Inhoppet var piggt och målet var påpassligt. Knackar på dörren till startelvan. Baserat på form borde han kanske vara där.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att bedömas.

Donny van de Beek: n/a

Inbytt 85. Existerar.