U23: Arsenal - Manchester United 3-1
Henderson och Jones på planen, förlust ändå

Sheffield United v Manchester United - Premier League

Dean Henderson och Phil Jones gjorde idag comeback när Manchester Uniteds U23 mötte Arsenal på bortaplan i Premier League 2. Debuten blev emellertid inget att minnas. Henderson fick hämta en boll ur eget nät redan i den första matchminuten. Till slut vann Arsenal med 3-1.

Matchen visades inte på teve på grund av Premier Leagues regler och rapporterna är knapphändiga.

Det vi oavsett kan konstatera är att matchen måste ses som ett misslyckande från Uniteds sida. Neil Wood matchade en mycket stark startelva med lagkapten Teden Mengi bredvid Jones i mittförsvaret. Offensivt förväntar vi oss mycket mer av den talangfulla trion Hannibal, Shola Shoretire och Joe Hugill.

Wood lär inte få många matcher under säsongen där han kan matcha en lika stark startelva, även om Amad och Anthony Elanga säkerligen kommer att få speltid i några matcher.

Arsenal skulle som sagt ta ledningen redan i den första matchminuten, då Folarin Balogun nätade. Han dubblade sedan hemmalagets ledning i slutet av första halvlek.

United skulle få till en reducering genom Shola Shoretire, men mer än så blev det inte. Istället skulle Charlie Patino fastställa slutresultatet till 3-1 på tilläggstid.

Vi noterar att Sam Mather fick hoppa in mitt i andra halvlek. Därmed fick han sin debut i U23 avklarad.

Statistiken berättar att Arsenal var det dominanta laget men United tycks inte ha varit ofarliga framåt, med åtta avslut på mål mot Arsenals tio (totalt 21-12 i avslut till hemmalaget).