Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Förväntningarna har varit höga

Resultatmässigt blev det till slut en övertygande seger för Manchester United hemma mot Newcastle. En viss Cristiano Ronaldo stal av förklarliga skäl rubrikerna på förhand, och inte desto mindre efteråt. Portugisen såg till att stänka in två mål i sin återkomst till Old Trafford och kommer så klart bara jaga fler mål fortsättningsvis.

Ja, det mesta är väl redan sagt om Ronaldos återkomst och Uniteds medieavdelning har minsann inte legat på latsidan det senaste dygnet. 36-åringnen befann sig, som man säger, i zonen i går eftermiddags och det kändes inte direkt som någon tillfällighet.

Från att i United ha varit en fartfylld ytter till att på senare år utvecklats till en målmaskin utan dess like, straffar Ronaldo vilket motstånd som helst.

Att så skulle ske igår hade han redan bestämt innan. Det stod i det så kallade manuset. Frågan man kan ställa sig nu är vad detta kommer sluta med. Vinner han skytteligan? Skjuter han till och med hem titeln till den röda delen av Manchester igen? Sådana manus är svårare att skriva, men igår var det nästan som om att vi fick en indikation på att han hade börjat skriva på det.

Andra saker man kan lita på är Paul Pogba skriver in sig i assistprotokollet. Det ska visserligen sägas att det inte var de svåraste framspelningarna han stått för. En sidledspass till Bruno Fernandes, som skickade iväg en missil, samt den till Jesse Lingard, som ju faktiskt Anthony Martial nästan bidrar mest till tack vare sitt släpp.

Igår spelade Pogba som sittande mittfältare tillsammans med Nemanja Matic och duon hade över lag kontroll på situationen. Faktum är att Pogba bör spela längre upp i banan, om man vill få ut maximalt av hans kapacitet. Igår räckte det emellertid med ett par glimtar från hans sida för att visa sin överlägsenhet. När 28-åringen väl bestämmer sig för att leka fotboll ute på planen har han få övermän.

Summa summarum tar vi med oss en viktig seger och tillfällig serieledning in i slutet av helgen men också luft under vingarna till Champions League. Ja, nu drar den turneringen igång och således ett intensivt matchande. United åker ner till Schweiz för möte med Young Boys på tisdag. För den som minns gick det bra senast United var där, nämligen 2018. Nyss nämnde Pogba stod då för två av målen. Kanske spelar han fram till dem den här gången, då Mr. Champions League nu finns att servera längst fram.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

Föga förvånande hade journalisterna ganska många frågor om Cristiano Ronaldo.

  • Alla som kommer in till laget måste presentera sig själva. Lite skämtsamt säger Solskjaer att alla kanske inte visste Ronaldos namn, men det gör de nu.
  • Atmosfären runt klubben har varit fantastisk den senaste tiden. Förväntningarna har varit höga.
  • Inga tvivel kring huruvida Ronaldo skulle lyfta laget. Han är så pass fokuserad och ställer krav på andra. Det ställer krav på alla. Idag är han en annan typ av spelare, jämfört med när han lämnade United. Han har utvecklats till en mycket bättre spelare.
  • Spelade mot ett organiserat lag. Det har inte funnits jättemycket tid att jobba med varandra på sistone, med tanke på landslagsuppehållet.
  • Solskjaer var nöjd över att spelarna inte tappade fokus ju längre matchen pågick. När Newcastle gjorde mål steppade man upp.
  • Norrmannen säger också att han var nöjd med effektiviteten.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Newcastle United 4-1

Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle United 4-1